Πολιτική

Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ: Οι απαλλαγές και οι μειώσεις στους φόρους είναι ισχνές

Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ: Οι απαλλαγές και οι μειώσεις στους φόρους είναι ισχνές
Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ: Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κος Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επίσκεψη στα περίπτερα της 85ης ΔΕΘ πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών του κόμματος. Αναλυτικά οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο κος Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ.

Ο κος Κουτσούμπας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν τη φετινή έκθεση και το νέο σχέδιο ανάπλασης του χώρου. Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ

Ο γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι η ΔΕΘ, πέραν των άλλων, αποτελεί ένα βήμα για να ακουστούν απόψεις διαφορετικές μεταξύ τους και -όπως είπε- «από εκεί και πέρα ο κόσμος είναι που αποφασίζει, εκεί απευθυνόμαστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Υπογράμμισε ότι η πανδημία και μια σειρά από άλλες αιτίες σε διεθνές επίπεδο, όπως πληθωρισμός, ευρωπαϊκές πολιτικές, ακρίβεια, διέψευσαν τις προσδοκίες για γρήγορη ανάκαμψη, ενώ οι επιδράσεις όλων αυτών δεν έχουν αρθεί ακόμη.

Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ

«Εμείς, με επιφύλαξη ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει για 6% ανάπτυξη μέχρι το τέλος του χρόνου. Είναι επισφαλής αυτή η εκτίμηση, κατά την άποψή μας», σημείωσε ο κος Κουτσούμπας, και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα, υπογράμμισε: «Φυσικά, το κάθε κόμμα έχει τις προτάσεις του. Εμείς δεν συμφωνούμε ότι το κύριο βάρος των φόρων πέφτει πάλι στα μόνιμα υποζύγια, στους μισθωτούς, τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, δηλαδή οι απαλλαγές αυτές, οι μειώσεις, στους φόρους (που εξαγγέλθηκαν) είναι ισχνές».

Σε σχέση με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, υπογράμμισε πως «όπου και να γίνει, σημασία έχει η ουσία, δηλαδή το περιεχόμενο της ανάπλασης, εμείς επιμένουμε να γίνει μητροπολιτικό πάρκο».

Για τους εμβολιασμούς τόνισε ότι, παρά τις όποιες διαφωνίες με τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με την πανδημία, είναι απαραίτητοι και το εμβόλιο είναι «εργαλείο για την αντιμετώπισή της», αλλά σημείωσε ότι απαιτείται σωστή ενημέρωση του λαού.

Ο κος Τζήκας είπε ότι με το καινούριο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, ο εκθεσιακός φορέας παραμένει στο δημόσιο, ενώ «πάνω από 50-55% της σημερινής έκτασης δίνεται για χρήση στην πόλη». Σημείωσε, επίσης, ότι η επίσκεψη του κου Κουτσούμπα συμπίπτει και με το αποψινό μουσικό αφιέρωμα, μέσα στη ΔΕΘ, στον Μίκη Θεοδωράκη.

«Ήταν μια μεγάλη απώλεια… Tο θέμα είναι ότι είναι ζωντανός ανάμεσά μας με αυτό που έφτιαξε, με τη μουσική του, τα τραγούδια του, με τις σκέψεις του, την παρακαταθήκη που άφησε, και με αυτή την έννοια, αθάνατος», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, και υπενθύμισε ότι τα φετινά φεστιβάλ της ΚΝΕ -και το προσεχές τριήμερο στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα- είναι αφιερωμένα στη μνήμη και στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε το περίπτερο του αθλητικού συλλόγου Ηρακλής, όπου βραβεύτηκε για τη θετική στάση του στο νομοσχέδιο για την ομάδα και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το σταντ του συλλόγου Σαρακατσάνων στο περίπτερο 16 και κάθισε για λίγο μαζί με τον πρόεδρο, Γιώργο Μουτσιάνα, στα στασίδια μέσα στην παραδοσιακή, φτιαγμένη από καλάμια, καλύβα.

Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ: Συνάντηση Κουτσούμπα με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ συναντήθηκε στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με τον γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Τουμάζος Τσελεπής, μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ, η Βέρα Πολυκάρπου και ο Γιώργος Λιασής, μέλη της ΚΕ, καθώς και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή, η πορεία του Κυπριακού και οι κίνδυνοι που διαγράφονται».

Ο Δ. Κουτσούμπας «καταδίκασε την πολύχρονη τουρκική κατοχή, αναφέρθηκε στη θέση του ΚΚΕ ενάντια σε κάθε μορφή διχοτόμησης της Κύπρου και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό».

«Με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είχαμε μια συντροφική και φιλική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε έναν διαχρονικό και συντροφικό διάλογο για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την Κύπρο και την Ελλάδα και πρωτίστως το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Αλλά συζητήσαμε και θέματα που αφορούν τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι λαοί στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα ζητήματα που προκαλούν πολλά προβλήματα στις λαϊκές μάζες», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κος Στεφάνου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνάντηση «μεστή σε περιεχόμενο» και επισήμανε ότι «ήταν μια συζήτηση που αποτελεί συνέχεια του συνεχούς διαλόγου, συζήτησης και συνεργασίας μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΚΚΕ».

«Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε την επαφή, τη συζήτηση και τον διάλογο στα πλαίσια του κοινού αγώνα για τους λαούς της Κύπρου και της Ελλάδας αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης και της περιοχής», κατέληξε στη δήλωσή του ο γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments