Ειδήσεις

Κρίστιαν Ανκερ Σόρενσεν: Νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα ο πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης

Κρίστιαν Ανκερ Σόρενσεν: Νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα ο πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης
Κρίστιαν Ανκερ Σόρενσεν: Θύμα τροχαίου δυστυχήματος έπεσε ο πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης. Ο 37χρονος Δανός ποδηλάτης χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Φλάνδρα την παραμονή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Δρόμου, στο οποίο βρισκόταν ως σχολιαστής της δανέζικης τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του TV2, Φρέντερικ Λάουεσεν, ο Σόρενσεν τραυματίστηκε σοβαρά στο Ζέεμπριζ, όταν χτυπήθηκε από ένα βαν. «Με μεγάλη θλίψη υποδεχτήκαμε τα νέα του χαμού του αγαπημένου μας συνεργάτη Κρις Ανκερ Σόρενσεν. Ο κύριος Σόρενσεν βρισκόταν στο Βέλγιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σήμερα, βρισκόταν έξω χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο και υπέκυψε αργότερα στα τραύματα του στο νοσοκομείο. Oι σκέψεις μας και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του», είπε ο Λάουεσεν.

O Σόρενσεν, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2018, έχοντας στην καριέρα του νίκες σε μεγάλους αγώνες όπως το Critérium du Dauphiné το 2008 και το 8ο ετάπ του Γύρου Ιταλίας το 2010, ενώ το 2012 ηγήθηκε της Saxo Bank στο Γύρο Γαλλίας.

Λίγα λόγια για τον Κρίστιαν Ανκερ Σόρενσεν

Ο Κρίστιαν Ανκερ Σόρενσεν γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1984 – 18 Σεπτεμβρίου 2021 ήταν Δανός επαγγελματίας ποδηλάτης δρόμου που οδήγησε επαγγελματικά μεταξύ 2005 και 2018 για την Team Designa Køkken , Tinkoff – Saxo , Fortuneo – Vital Concept , και ομάδες της πλατφόρμας Riwal . Ο Sørensen στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθυντής αθλητισμού (και συνιδιοκτήτης) για την τελευταία του επαγγελματική ομάδα, Riwal Readynez.

Γεννημένος στο Hammel , ο Sørensen είχε μια πολλά υποσχόμενη εμφάνιση στο Tour της Αυστρίας το 2008 , τερματίζοντας τέταρτος συνολικά. Λίγες εβδομάδες αργότερα, αγωνίστηκε για τη Δανία (μαζί με τη Nicki Sørensen και τον Brian Vandborg ) στον Ολυμπιακό αγώνα δρόμου του 2008 , τερματίζοντας 12ος συνολικά.

Ξεκινώντας από τη σεζόν 2010, ο Sørensen, ο οποίος ζούσε στο Λουξεμβούργο, οδήγησε με άδεια Λουξεμβούργου, καθώς το UCI δεν επέτρεπε πλέον στη δανική ομοσπονδία να χορηγεί δανικές άδειες σε αναβάτες που ζουν στο εξωτερικό.  Κατά τη διάρκεια της σεζόν, κέρδισε το στάδιο 8 του Giro d’Italia .

Στο Tour de France του 2012 , ο Sørensen τερμάτισε 14ος συνολικά και του απονεμήθηκε το βραβείο υπέρ-μαχητικότητας μετά από μια επίθεση επίθεσης σε πολλά ορεινά στάδια.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ανακοινώθηκε ότι θα αποχωρήσει από το Tinkoff – Saxo και θα ενταχθεί στο Fortuneo – Vital Concept για τη σεζόν 2016, με έναν ρόλο να υποστηρίζει τον Eduardo Sepúlveda στο Grand Tours.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ανακοίνωσε την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments