Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τρίτη δόση για τους άνω των 60, ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας και υγειονομικούς

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τρίτη δόση για τους άνω των 60, ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας και υγειονομικούς
Κορωνοϊός ενημέρωση: Στις 30 του μηνός ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των άνων των 60 και υγειονομικών. Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ολοκληρώθυηκε η ενημέρωση για την πορεία που έχει ο κορωνοϊός στη χώρα, αλλά και τις εξελίξεις για το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.126 νέες λοιμώξεις.

Η ενημέρωση έγινε από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση

Τον λόγο πήρε πρώτη η Μαρία Θεοδωρίδου. Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 6,5 εκατ. άτομα και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους. Τα αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, κυρίως μετά από 5 με 6 μήνες που σε συνδυασμό με την εμφάνιση μεταλλάξεων αποτελούν τον σημαντικότερο λόγο χορήγησης τρίτης δόσης.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδότησε θετικά υπέρ της χορήγησης της τρίτης δόσης αρχικά στους ανοσοκατασταλμένους, και στη συνέχεια στους ηλικιωμένους σε μονάδες φορντίδας, όπως και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Κορωνοϊός ενημέρωση

Ο κίνδυνος για τους άνω των 60 ετών αποτυπώνονται και στα επιδημιολογικά στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ. Οι 60 έως 79 ετών νοσηλεύονται κατά μεγάλο ποσοστό στις ΜΕΘ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί λόγω της έκθεσής τους στον κίνδυνο. Οι υγειονομικοί θα εμβολιάζονται 6-8 μήνες μετά την δεύτερη δόση (ή πρώτη αν έχουν λάβει το μονοδοσικό).

Ακολούθως, η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ό, τι αφορά την σοβαρή νόσηση.

Αναφορικά, πάντως, με το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής τόνισε πως ακόμη αναμένονται δεδομένα από σχετικές μελέτες πριν παρθούν οι αποφάσεις.

Κορωνοϊός ενημέρωση: 30 του μηνός ανοίγει η πλατφόρμα – Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανέλυσε τα τελευταία στοιχεία του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας πως συνολικά έχουν γίνει πάνω από 11.900.000 εμβολιασμοί, ενώ 5.950.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 56,7% στον γενικό πληθυσμό και σε 65,6% στον ενήλικο πληθυσμό της χώρας. Κορωνοϊός ενημέρωση

Στις 30 του μηνός ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των άνων των 60 και υγειονομικών. Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Δείτε live

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments