Ελλάδα

Νίκος Χατζηνικολάου: Έξαλλος με τον Ελπιδοφόρο

Νίκος Χατζηνικολάου: Έξαλλος με τον Ελπιδοφόρο
Νίκος Χατζηνικολάου: Η οργισμένη ανάρτησή του.

Με οργισμένη ανάρτηση ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου κατήγγειλε την παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου σε φιέστα για τα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, που οργάνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμμετείχε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Νίκος Χατζηνικολάου: Η αναρτησή του

«Η… εμπλοκή σας στο πανηγυράκι και στα… παιχνίδια εντυπώσεων που έστησε ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ήταν πράγματι απαράδεκτη σεβασμιώτατε! Δεν είχατε καμμία δουλειά δίπλα στον Τατάρ! Παραδεχθείτε το λάθος σας και ζητήστε συγγνώμη από το ποίμνιο σας για να προχωρήσετε μπροστά…»

Ελπιδοφόρος: Κύκλοι του δίνουν εξηγήσεις για την παρουσία του δίπλα στον Ερντογάν

Στον απόηχο των αντιδράσεων από την ελληνική – ελληνοκυπριακή ομογένεια, καθώς και την αρμενική κοινότητα στις ΗΠΑ, για την παρουσία του προκαθήμενου της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στο πλευρό του Τούρκου προέδρου, άνθρωποι από τον κύκλο του ιεράρχη δίνουν εξηγήσεις για το περιστατικό. Αναλυτικά οι επισημάνσεις τους για την απόφαση που έλαβε ο κ.κ. Ελπιδοφόρος.

Συγκεκριμένα, οι κύκλοι της Αρχιεπισκοπής επισημαίνουν πως ο κος Ελπιδοφόρος συνομιλεί και θα συνομιλεί με αξιωματούχους της Τουρκίας, όπως και κάθε άλλης χώρας, «στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, της παγκόσμιας και περιφερειακής ειρήνης και του διαθρησκευτικού διαλόγου». Νίκος Χατζηνικολάου

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, θα εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίδεται για να υποστηρίζει με σθένος στους συνομιλητές του από όλο τον κόσμο – και ειδικά της Τουρκίας – τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τα δικαιώματα της Ελληνορθόδοξης μειονότητας και τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που απαιτούν την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο.

Σημειώνεται πως, κατά την παρουσία του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επανέλαβε το αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενώ έστειλε μήνυμα για τη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments