Ελλάδα

Πανεπιστήμια: Οριστικό – Διά ζώσης τον Οκτώβριο ξεκινούν τα μαθήματα

Πανεπιστήμια: Οριστικό – Διά ζώσης τον Οκτώβριο ξεκινούν τα μαθήματα
Πανεπιστήμια: Διά ζώσης θα γίνονται τα μαθήματα όπως τόνισε σήμερα ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Σημειώνεται ότι χθες οι πρυτάνεις πραγματοποίησαν έκτακτη διαδικτυακή Σύνοδο παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, και συμφώνησαν η διδασκαλία στα Πανεπιστήμια το νέο ακαδημαϊκό έτος να διεξαχθεί διά ζώσης και εντός του πλαισίου που ορίζει το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στους Πρυτάνεις πως εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες της δια ζώσης λειτουργίας των ΑΕΙ.

Σήμερα, ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε με θερμά λόγια για τους φοιτητές οι οποίοι πάνε πολύ καλά στους εμβολιασμούς.

«Για τα πανεπιστήμια, θέλω να πω θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές. Έχουμε ποσοστό εμβολιασμού μαζί με νοσήσαντες στο 76-77% σε ενεργούς φοιτητές, που αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ποσοστό είναι πάνω από 91% στους καθηγητές», είπε ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στο Μega.

«Η απόφασή μας χθες ήταν τα μαθήματα θα αρχίσουν διά ζώσης. Το χειμερινό εξάμηνο, αρχές Οκτωβρίου, ξεκινά διά ζώσης για όλα τα πανεπιστήμια. Επανερχόμαστε στην κανονικότητα με την όποια βοήθεια έχουμε, ώστε να υπάρχει ασφάλεια», εξήγησε ο ίδιος.

Πανεπιστήμια: Τι πρέπει να γνωρίζουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί για την επιστροφή στις αίθουσες.

Δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί φέτος η εκπαιδευτική διαδικασία στα Πανεπιστήμια. Τα ποσοστά εμβολιασμού τόσο σε φοιτητές όσο και σε εκπαιδευτικούς είναι ενθαρρυντικά και συμβάλλουν καθοριστικά στη θωράκιση της δια ζώσης εκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας σε σημερινή του ανακοίνωση ανακοίνωσε και το πρωτόκολλο με το βάση το οποίο θα διεξαχθούν τα μαθήματα.

Ειδικότερα:

  • Άνω του 73% των εγγεγραμμένων φοιτητών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση ή έχουν νοσήσει.
  • Άνω του 87% διοικητικού προσωπικού έχει πλήρως εμβολιαστεί.
  • Άνω του 91% των μελών ΔΕΠ έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Πανεπιστήμια: Οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στη δια ζώσης εκπαίδευση

Το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, προκειμένου να συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στα πανεπιστήμια οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:

  • έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή
  • έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορωνοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή, και επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments