Τεχνολογία

YouTube: Δοκιμάζει το download των videos στους υπολογιστές

YouTube: Δοκιμάζει το download των videos στους υπολογιστές
YouTube: Ένα πολυπόθητο download πλήκτρο
YouTube: Ένα πολυπόθητο download πλήκτρο

Το internet είναι γεμάτο με εφαρμογές που υπόσχονται download των videos από την πλατφόρμα του YouTube, αλλά πολλές φορές κρύβουν κινδύνους και προέρχονται από επικίνδυνα sites με κρυμμένο κακόβουλο κώδικα. Τώρα το YouTube φαίνεται πως αποφάσισε να απλοποιήσει τα πράγματα για τους PC χρήστες, προσθέτοντας ένα download πλήκτρο.

Προς το παρόν πρόκειται για ένα πειραματικό χαρακτηριστικό για τους Premium συνδρομητές. Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο πως το YouTube πρόσφερε ήδη αυτήν την επιλογή στους Premium συνδρομητές για κατέβασμα στις κινητές τους συσκευές και αυτό αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα.

Ο χρήστης θα δει το download πλήκτρο κάτω από το video στα δεξιά και αφού το κατεβάσει θα το βρει στην καρτέλα με τα κατεβασμένα videos. Μπορεί να επιλέξει ανάλυση από 144p έως 1080p και όχι παραπάνω, ενώ δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο όριο στον αποθηκευτικό χώρο.

YouTube Music: Η νέα πλατφόρμα μουσικής που ανήκει στην υπηρεσία Premium κατέκτησε το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων συνδρομητών.

Το YouTube Music ξεπέρασε τις προσδοκίες της Google και κατέκτησε νέο ορόσημο συνδρομητών. Η διάθεση της έκδοσης YouTube Premium Lite από την Google ξεκίνησε από την Ευρώπη. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι αφαιρεί τις διαφημίσεις. Η έκδοση αυτή θα διαφοροποιείται ως προς τις δυνατότητες, αλλά και την τιμή σε σχέση με την έκδοση Premium.

Πιο συγκεκριμένα, το YouTube Music κατακτά το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων συνδρομητών πιο σύντομα από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg αυτό το νούμερο ανταποκρίνεται τόσο στους συνδρομητές του YouTube Music Premium όσο και της ευρύτερης υπηρεσίας του YouTube Premium.

svg%3E

Ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες

Το YouTube Music αποτελεί ένα πεδίο που ενδιαφέρει την Google, καθώς η προηγούμενη καταμέτρηση είχε δείξει τον αριθμό των 30 εκατομμυρίων συνδρομητών για την υπηρεσία μουσικής ακρόασης χωρίς διαφημίσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι πέντε χρόνια πριν o Lyor Cohen είχε προσληφθεί για να ηγηθεί της υπηρεσίας YouTube Music, στοιχείο που πιστοποιεί τη σημασία που δίνει η Google στο YouTube Music.

Η εταιρεία θέλει να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στην premium υπηρεσία του, μετατρέποντας, εάν είναι εφικτό, ένα μεγάλο μέρος από τους δωρεάν χρήστες σε επί πληρωμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταχύτητα με την οποία κατέκτησε το YouTube Music το συγκεκριμένο ορόσημο έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες ακόμα και της Google.

YouTube: Ξεπέρασε 10 εκατομμύρια λήψεις η εφαρμογή

Η εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο ξεπέρασε τις 10 δισεκατομμύρια λήψεις, περισσότερες από τον αριθμό των ανθρώπων στη Γη. Αριθμός ικανός να προκαλεί ζάλη, ενδεικτικός της επιτυχίας. Να θυμίσουμε ότι YouTube ξεκίνησε το 2005 ως μια σελίδα για ερασιτεχνικά βίντεο και σε 18 μήνες εξαγοράστηκε από την Google. Μιλώντας για αριθμούς και ρεκόρ, άλλη μία μόνο εφαρμογή έχει ξεπεράσει τις 10 δισεκατομμύρια εγκαταστάσεις : το Google Play Store, το οποίο όμως είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή σε όλες τις συσκευές Android.

Προφανώς, 10 δισεκατομμύρια λήψεις δεν είναι συνώνυμες με τόσους πραγματικούς χρήστες. Πάνω στη Γη είμαστε λιγότεροι από 8 δισεκατομμύρια. Πολλοί από εμάς έχουν περισσότερες από μία συσκευές Android με εγκατεστημένη την πλατφόρμα ψυχαγωγίας και οι τακτικές ενημερώσεις εφαρμογών συμβάλλουν επίσης στην παράκαμψη των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, μπορούμε με ασφάλεια να θεωρήσουμε ότι το YouTube είναι εγκατεστημένο στη συντριπτική πλειονότητα των περίπου 3 δισεκατομμυρίων συσκευών Android.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments