Τεχνολογία

Apple: Άνοιξε πόλεμο με την Epic για το Fortnite

Apple: Άνοιξε πόλεμο με την Epic για το Fortnite
Apple: Απέκλεισε το δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι Fortnite από το App Store σε ένα ακόμη επεισόδιο της δικαστικής διαμάχης του τεχνολογικού κολοσσού με την Epic.

Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, σημαίνει πως το Fortnite δεν θα είναι διαθέσιμο για νέους χρήστες που επιθυμούν να το κατεβάσουν σε iPhone ή άλλες συσκευές της Apple.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας ηλεκτρονικών παιχνιδιών Epic, στην οποία ανήκει το Fortnite, Τιμ Σούινεϊ σχολίασε πως η υπόθεση αυτή μπορεί να πάρει ως και πέντε χρόνια προκειμένου να βγει κάποια απόφαση.

Η δικαστική διαμάχη Apple και Epic για το Fortnite

Το Fortnite είχε αφαιρεθεί από το App Store πριν έναν χρόνο, καθώς δημιουργούσε ένα εσωτερικό σύστημα πληρωμής (για την αγορά χαρακτήρων και αναβαθμίσεων για το παιχνίδι) που παρέκαμπτε εκείνο της Apple.

Η εταιρεία επιβάλει κόμιστρο 30% σε όλες τις συναλλαγές εντός του περιβάλλοντος της Apple, κάτι που επιχείρησε να παρακάμψει η Epic.

Ωστόσο, η νομική διαμάχη που ξέσπασε εξέθεσε την Apple ως μια εταιρεία που προσπαθεί να επιβάλει μονοπώλιο στις αγορές μέσω κινητών τηλεφώνων. Πριν από μερικές ημέρες αμερικανικό δικαστήριο έκρινε πως η Apple δεν μπορεί αποτρέψει την χρήση τρίτων υπηρεσιών πληρωμής σε προγραμματιστές και εφαρμογές.

Πάντως, ο ίδιος δικαστής σημείωσε πως ούτε η Epic κατάφερε να αποδείξει την παράνομη επιβολή μονοπωλιακής πολιτικής από την πλευρά της Apple. Ο τεχνολογικός κολοσσός υποστηρίζει από την πλευρά του πως η Epic «παραβίασε διεθνή συμφωνία και διέρρηξε την εμπιστοσύνη, αποκρύπτοντας κωδικοποίηση της εφαρμογής της από την Apple».

Το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Fortnite

Το Fortnite είναι ένα διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2017 και σχεδιάστηκε από την Epic Games. Tο Fortnite Battle Royale σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 175 εκατομμύρια παίκτες σε λιγότερο από έναν χρόνο, και κερδίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα.

Πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία «τρομοκράτησε» τα εκατομμύρια των παικτών της, ανακοινώνοντας πως ο κόσμος του Fortnite καταστρέφεται. Την πρώτη αναστάτωση ακολούθησε ανακούφιση καθώς αποδείχτηκε πως επρόκειτο για ένα πολύ καλά οργανωμένο διαφημιστικό κόλπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments