Διεθνή

Μάικ Μπλούμπεργκ: Σημάδι ανάπτυξης το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μάικ Μπλούμπεργκ: Σημάδι ανάπτυξης το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη
Μάικ Μπλούμπεργκ: Τι ανέφερε στο twitter ο επιχειρηματίας και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Το πρόγραμμα οικονομικών και ανταγωνιστικών μεταρρυθμίσεων του Έλληνα πρωθυπουργού έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές από όλοn τον κόσμο να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο επιχειρηματίας και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικ Μπλούμπεργκ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg.

«Το πρόγραμμα οικονομικών και ανταγωνιστικών μεταρρυθμίσεων του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές από όλον τον κόσμο να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ένα καλό σημάδι προόδου και ανάκαμψης. Σ ‘ευχαριστώ που πέρασες από το Bloomberg» αναφέρει ο Μάικ Μπλούμπεργκ στην ανάρτησή του.

Μάικ Μπλούμπεργκ: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Μάικ Μπλούμπεργκ είναι Αμερικανός πολιτικός, επιχειρηματίας και συγγραφέας. Είναι μέλος της The Giving Pledge, στην οποία οι δισεκατομμυριούχοι δεσμεύονται να δωρίζουν τουλάχιστον το μισό μέρος του πλούτου τους. Μέχρι σήμερα, ο Μπλούμπεργκ έχει δωρίσει 8.2 δισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου ενός δώρου 1.8 δισεκατομμυρίων το 2018 στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς με την μορφή φοιτητικών υποτροφιών.

Ο Μπλούμπεργκ μεγάλωσε στο Μέντφορντ της Μασαχουσέτης και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς (Προπτυχιακό 1964) και στο Harvard Business School (Μεταπτυχιακό 1966). Είναι ο ιδρυτής, ο διευθύνων σύμβουλος και ο ιδιοκτήτης της Bloomberg L.P., μιας πολυεθνικής εταιρείας οικονομικών υπηρεσιών, λογισμικού και μέσων μαζικής ενημέρωσης που φέρει το όνομά του.

Είναι επίσης γνωστός για την Bloomberg Terminal, ένα υπολογιστικό σύστημα λογισμικού που παρέχει οικονομικά δεδομένα τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στην βιομηχανία οικονομικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία σεκιούριτι Salomon Brothers, πριν δημιουργήσει την δική του εταιρεία το 1981 και εργαστεί για τα επόμενα είκοσι χρόνια ως ο διευθύνων σύμβουλός της. Ο Μπλούμπεργκ εργάστηκε επίσης ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, από το 1996 έως το 2002. Ο Μπλούμπεργκ υπηρέτησε ως ο 108ος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, επί τρεις συνεχόμενες θητείας, με την πρώτη να ξεκινά το 2001.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments