Διεθνή

Γερμανικές εκλογές: Θρίλερ δείχνουν τα exit poll στη Γερμανία

Γερμανικές εκλογές: Θρίλερ δείχνουν τα exit poll στη Γερμανία
Γερμανικές εκλογές: Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Γερμανία. Ισόπαλοι οι δύο διεκδικητές της καγκελαρίας.

Συνεχίζεται σύμφωνα με τα πρώτα exit poll το εκλογικό θρίλερ στην Γερμανία. Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τις γερμανικές εκλογές.

Συνεχίζεται το θρίλερ των γερμανικών εκλογών και με το πρώτο exit poll που δείχνει ισοπαλία για SPD και CDU.

Σόλτς και Λάσετ βρίσκονται ισόπαλοι στην πρώτη θέση με 25%, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με 15%. Οι φιλελεύθεροι όπως και οι ακροδεξιοί του FDP συγκεντρώνουν 11%, ενώ το αριστερό Die Linke καταφέρνει να περάσει στη γερμανική Βουλή με 5%.

Γερμανικές εκλογές: Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά που έδωσε το exit poll, είναι:

  • SPD 25%
  • CDU 25%
  • Πράσινοι 15%
  • AFD (Ακροδεξιά) 11%
  • Φιλελεύθεροι 11%
  • Die Linke (Αριστερά) 5%
Γερμανικές εκλογές Γερμανικές εκλογές

Η πρώτη προσέγγιση για την κατανομή των εδρών με βάση το exit poll

Το ποσοστό που συγκεντρώνει το CDU είναι το χαμηλότερο ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Χριστιανοδημοκράτες μεταπολεμικά, ενώ για τους Σοσιαλδημοκράτες είναι το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό.

Ήδη και οι δύο μεγάλοι σχηματισμοί έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν ότι θα είναι οι νικητές. Ο γενικός γραμματέας του CDU ανακοίνωσε ότι η συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων είναι εφικτή, ενώ ο γενικός γραμματέας του SPD ανακοίνωσε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται και ο Σολτς θα είναι καγκελάριος.

Γερμανικές εκλογές: Ένα δεύτερο exit poll για το κανάλι ZDF δίνει προβάδισμα στο SPD του Όλαφ Σολτς με 26%, ενώ το CDU ακολουθεί με 24%.

Λόγω του τεράστιου αριθμού Γερμανών πολιτών που επέλεξαν την επιστολική ψήφο, τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται πολύ αργά απόψε ή ακόμα και αύριο το πρωί. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίον τα προγνωστικά δεν πρέπει προς το παρόν να θεωρούνται απολύτως ασφαλή. Γερμανικές εκλογές

Η Γερμανία ψήφισε, αλλά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος θα μπορεί σύντομα να μετακομίσει στην Καγκελαρία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση χάνει μεν μεγάλο ποσοστό από τις εκλογές του 2017, αλλά ούτε οι Σοσιαλδημοκράτες ούτε οι Πράσινοι καταφέρνουν να επωφεληθούν.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το υψηλό ποσοστό εκείνων οι οποίοι επέλεξαν την επιστολική ψήφο – ανάμεσά τους και η καγκελάριος Μέρκελ. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Εκλογικό Γραφείο, η επιστολική ψήφος ενδεχομένως να ξεπεράσει το 40% του συνόλου των ψήφων, όταν το 2017 είχε περιοριστεί στο 28,6%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments