Τεχνολογία

Facebook: Κάνει πίσω στο θέμα του Instagram for Kids

Facebook: Κάνει πίσω στο θέμα του Instagram for Kids
Facebook: Τι έφερε την αναβολή.

Οι αρνητικές κριτικές που συγκεντρώνει τον τελευταίο καιρό το Facebook φέρνουν αναβολή στα σχέδιά του για το λανσάρισμα του Instagram for Kids. To Instagram, άλλωστε, ήταν εκείνο που έφερε αρκετές συζητήσεις για το πώς δρα το Facebook στις αποφάσεις του.

Facebook: Οι αποκαλύψειες για την αρνητική επιρροή του Instagram σε παιδιά έφεραν την αναβολή

Οι αποκαλύψεις ότι το Facebook γνώριζε την αρνητική επιρροή που μπορεί να έχει το Instagram για την ψυχοσύνθεση των εφήβων χρηστών του και παρόλα αυτά δεν έκανε τίποτα για να λάβει κάποια απαραίτητα μέτρα ήταν ένα σημείο που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις με αρνητικό πρόσημο.

Το Facebook προσπάθησε να μετριάσει το αρνητικό κλίμα, αλλά όλα τα παραπάνω δεν στάθηκαν αρκετά προκειμένου να προχωρήσει με την απόφασή του να λανσάρει μία ειδική έκδοση του Instagram για παιδιά, την υπηρεσία Instagram for Kids, όπως θα την ονόμαζε. Facebook

Το Instagram for Kids θα είχε ως κοινό-στόχο όλα τα παιδιά σε ηλικίες κάτω των 13 ετών. Η κριτική στις πρακτικές του Facebook και η συζήτηση για τους ενδεχόμενους κινδύνους από την υπερβολική ενασχόληση με τέτοιου τύπου κοινωνικά δίκτυα που προβάλλουν συγκεκριμένα πρότυπα εικόνας, έθεσε τον πάγο τα σχέδια του Facebook.

Facebook: Τι δήλωναν ιθύνοντες για την εφαρμογή

«Όλο και περισσότερο, τα παιδιά ρωτούν τους γονείς τους εάν μπορούν να συμμετάσχουν σε εφαρμογές που τους βοηθούν να συμβαδίζουν με τους φίλους τους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τους γονείς, οπότε εργαζόμαστε για την δημιουργία επιπλέον προϊόντων, τα οποία είναι κατάλληλα για παιδιά. Τις εφαρμογές αυτές ωστόσο τις διαχειρίζονται οι γονείς», είχε δηλώσει εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Εξετάζουμε να φέρουμε μια εφαρμογή, που ελέγχεται από γονείς στο Instagram για να βοηθήσουμε τα παιδιά να συμβαδίζουν με τους φίλους τους, να ανακαλύπτουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα και πολλά άλλα» επισήμανε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments