Οικονομία

Ευρωζώνη: Σε υψηλά επίπεδα οι επιδόσεις των κρατικών ομολόγων

Ευρωζώνη: Σε υψηλά επίπεδα οι επιδόσεις των κρατικών ομολόγων
Ευρωζώνη: Σε υψηλό τριών μηνών κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης καθώς αυξήθηκαν σήμερα Τρίτη σε υψηλό τριών μηνών ενώ ο δείκτης πληθωριστικών προσδοκιών ανέβηκε από το 2015 στο υψηλότερο επίπεδο.

Σε υψηλό τριών μηνών κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης καθώς αυξήθηκαν σήμερα Τρίτη σε υψηλό τριών μηνών ενώ ο δείκτης πληθωριστικών προσδοκιών ανέβηκε από το 2015 στο υψηλότερο επίπεδο.

Σε ανοδική τροχιά τα ομόλογα

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ακολουθούν ανοδική τροχιά μετά την πρόβλεψη των αξιωματούχων της Fed την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια το 2022 και ότι μπορεί να αρχίσει τη μείωση των αγορών ομολόγων από τον Νοέμβριο.

Ποια η εκτίμηση για τις τιμές ενέργειας

Η εκτίμηση για την εκτίναξη των τιμών ενέργειας και οι στενότητες στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν αυξήσει τον πληθωρισμό σε όλον τον κόσμο απαντούν οι αναλυτές, ασκώντας πιέσεις στους επενδυτές ομολόγων και τους κεντρικούς τραπεζίτες, οι οποίοι θεωρούν έως τώρα προσωρινές τις αυξήσεις των τιμών. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο και αρκετοί άλλοι δείκτες αναφοράς σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της COVID-19.

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Αύγουστο

Την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη έδειξε η έκθεση της εταιρείας IHS Markit.

Τι έδειξαν οι δείκτες

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της IHS Markit, που αντανακλά την πορεία των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και του τομέα υπηρεσιών, υποχώρησε μεν στις 59,0 μονάδες από το υψηλό επίπεδο 15ετίας των 60,2 μονάδων που σημείωσε τον Ιούλιο, αλλά κατέγραψε μία από τις καλύτερες επιδόσεις στο διάστημα αυτό. Κάθε τιμή του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει αύξηση της δραστηριότητας.Παρά τους φόβους που υπήρχαν γαι τη μετάλλαξη Δέλτα και τα ευρύτερα προβλήματα ωστόσο αυξήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο.

Αυξητική παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη και στις αρχές Αυγούστου σύμφωνα πάλι με αποτελέσματα της έρευνας IHS Markit είχαν ανακοινωθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments