Οικονομία

Σταύρος Μπένος για Εύβοια: “Όσο θα είμαι εγώ εκεί δεν θα μπει καμία ανεμογεννήτρια”

Σταύρος Μπένος για Εύβοια: “Όσο θα είμαι εγώ εκεί δεν θα μπει καμία ανεμογεννήτρια”
Σταύρος Μπένος για Εύβοια: Για μια πρώτη ενημέρωση κλήθηκε της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος κλήθηκε ο Σταύρος Μπένος για την πληγείσες περιοχές της Εύβοιας.

Για μια πρώτη ενημέρωση κλήθηκε της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος κλήθηκε ο Σταύρος Μπένος για την πληγείσες περιοχές της Εύβοιας. Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τις ανεμογγενήτριες τόνισε πως “Όσο θα είμαι εγώ εκεί και μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιό μου, δεν θα μπει καμία ανεμογεννήτρια” και συνέχισε πως “πολύ καλά έπραξε η κυβέρνηση να σταματήσει ένα λάθος που έχει γίνει από τη ΡΑΕ.

Εντός του Οκτωβρίου, όπως ανέφερε, θα γίνει η ανάθεση των πρώτων δέκα θεματικών μελετών, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναγέννηση, ανάπτυξη και ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας

“Το πρόγραμμα για την Εύβοια δεν είναι μόνο ανθρωποκεντρικό, δεν είναι μόνο φιλοπεριβαλλοντικό, είναι ολιστικό. Θα έχει άξονα, ραχοκοκκαλιά τον υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο, την κυβέρνηση, τον περιφερειάρχη τους δύο δημάρχους και το επιμελητήριο της περιοχής. Θα είναι αρθρωμένο δηλαδή στην τοπική κοινωνία και θα επιδιώξει να αναδείξει την λυτρωτική σχέση, την επαφή και τη διαβούλευση ανάμεσα στη σοφία της τοπικής κοινωνίας και στο πνευματικό- επιστημονικό κεφάλαιο της χώρας και της Ευρώπης”, είπε ο Σταύρος Μπένος.

Στη μελέτη για το “νέο δάσος”, θα εμπλακούν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, ερευνητικοί φορείς και πολίτες και θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση. Τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια θα τα επιβλέπει ο καθηγητής Δημήτρης Οικονόμου. “Θα έχουμε απόλυτη θωράκιση και καθολικούς κανόνες στην περιοχή για να μην γίνονται αυθαιρεσίες και να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες”, είπε ο Σταύρος Μπένος και επέμεινε ότι όλες οι παρεμβάσεις θα έχουν ολιστικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Εύβοια: Νέες ευεργετικές ρυθμίσεις για τις εισφορές

Στο πλαίσιο της στήριξης, ανακούφισης και διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές της Π.Ε. Ευβοίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ εξέδωσε γενικό έγγραφο με το οποίο κοινοποιούνται οι πληγείσες περιοχές, οι απαιτούμενες ενέργειες, οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση εισφορών που προβλέπουν οι ευεργετικές διατάξεις.

Έτσι , αναστέλλεται η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και ρυθμίζονται οι καθυστερούμενες κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων, εργοδοτών και μη Μισθωτών Ασφαλισμένων, που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα στους Δήμους Ιστιαίας –Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας της Π.Ε. Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο του 2021, ανεξαρτήτως αν υπέστη ζημιά η επαγγελματική τους εγκατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments