Τεχνολογία

Bitcoin Κίνα: Ετοιμάζει το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Bitcoin Κίνα: Ετοιμάζει το δικό της ψηφιακό νόμισμα
Bitcoin Κίνα: Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις πιλοτικές δοκιμές για το ψηφιακό γουάν σε 4 πόλεις, το οποίο χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια.

Η Κινεζική Κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την δημιουργία του ψηφιακού γουάν στην Κίνα που θα βασίζεται στο Bitcoin. Η Κίνα έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν επικροτεί τη χρήση και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. 

Πιο συγκεκριμένα, η Κίνα να είχε φανεί ότι είναι υπέρ της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων, αλλά από το 2012 και έπειτα, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Xi Jinping, η θεώρηση της Κίνας για την ψηφιακή οικονομία άλλαξε ριζικά. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων άρχισε να αποτελεί κόκκινο πανί για τις Αρχές, οι οποίες, με βασικό τους επιχείρημα την υψηλή κατανάλωση ενέργειας έσπευσαν να κλείσουν τις αντίστοιχες υποδομές.

Ξεκίνησε αυστηρός έλεγχος στις ψηφιακές συναλλαγές

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα θα στραφεί προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης μίας ψηφιακής εκδοχής του δικού της νομίσματος, του Γουαν, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ελεγχθεί αποτελεσματικότερα σε αντίθεση με το επίπεδο ελέγχου που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Η Κίνα βρίσκεται σε μία διαδικασία κατά την οποία προσπαθεί να επιβάλλει αυστηρότερο έλεγχο στις ψηφιακές συναλλαγές, πράγμα που οδηγεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας στο συμπέρασμα ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να υπάρξει έλεγχος στην ψηφιακή πραγματικότητα είναι να προτιμηθεί το ψηφιακό κεντρικό νόμισμα της Κίνας.

Προς δοκιμασία το ψηφιακό γουάν

Η κινεζική εταιρεία διαμοιρασμού μετακινήσεων Didi Chuxing δοκιμάζει στην πλατφόρμα της το σύστημα ψηφιακών πληρωμών της Κίνας, προσδοκώντας η εφαρμογή της να γίνει η πρώτη που θα πραγματοποιεί συναλλαγές με το πρώτο κινεζικό νόμισμα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που ανήκει στον ιαπωνικό όμιλο SoftBank, εργάζεται με τον ερευνητικό βραχίονα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, για το καινούργιο σύστημα πληρωμών με την ονομασία Ηλεκτρονικές Πληρωμές με Ψηφιακό Νόμισμα (DCEP) και στο πλαίσιο αυτό θα επιτρέπει πληρωμές με το ψηφιακό νόμισμα της Κίνας. Η ακριβής ημερομηνία λανσαρίσματος του νέου ψηφιακού νομίσματος δεν προσδιορίσθηκε, καθώς οι πηγές δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν περαιτέρω πληροφορίες.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για το ψηφιακό της νόμισμα σε 4 πόλεις, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια, με τους περιορισμούς αυτούς να προσφέρουν στο Πεκίνο μεγαλύτερο έλεγχο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments