Οικονομία

Ομόλογα: Με απώλειες κλείνει ο Σεπτέμβριος

Ομόλογα: Με απώλειες κλείνει ο Σεπτέμβριος
Ομόλογα: Με απώλειες κλείνει ο Σεπτέμβριος για τα ομόλογα στην ευρωζώνη ενώ το κόστος δανεισμού για όλα σχεδόν τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά περίπου 20 με 30 μονάδες βάσης.

Με απώλειες κλείνει ο Σεπτέμβριος για τα ομόλογα στην ευρωζώνη ενώ το κόστος δανεισμού για όλα σχεδόν τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά περίπου 20 με 30 μονάδες βάσης. Μια από τις αιτίες ήταν και η άνοδος του πληθωρισμού που αποθαρρύνει τους επενδυτές να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Τι έδειξαν τα στοιχεία

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά περίπου 0,28%, στο 0,85% από το 0,57% που κυμαίνονταν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανάλογη άνοδος καταγράφεται και στις αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,83% έναντι -0,18% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,11%.

Ποιοι κάλυψαν πάνω από το 80% της έκδοσης

Ψήφος εμπιστοσύνης έδωσαν οι αγορές στην ελληνική οικονομία με μεγάλη ανταπόκριση στην έκδοση δύο ομολόγων μέσα στο Σεπτέμβριο.

Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Σύμφωνα με τα στοιχεία το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 0,020%, και του 30ετούς τίτλου στο 1,675%. Το σύνολο των προσφορών και για τις δύο εκδόσεις διαμορφώθηκε σε επίπεδα άνω των 18,9 δισ. ευρώ (9,3 δισ. για το 5ετές ομόλογο και 9,6 δισ. για το 30ετές). Μάλιστα η πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη φάνηκε και από το ενδιαφέρον από τη σύνθεση επενδυτών που αναταποκρίθηκε στις δύο εκδόσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments