Οικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Στη Βουλή η τροπολογία για γονικές παροχές, πρόγραμμα “Γέφυρα”, μείωση ΦΠΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Στη Βουλή η τροπολογία για γονικές παροχές, πρόγραμμα “Γέφυρα”, μείωση ΦΠΑ
Υπουργείο Οικονομικών: Στη Βουλή κατατέθηκαν οι τροπολογίες από το υπουργείο Οικονομικών για το αφορολόγητο, γονικές παροχές, μείωση ΦΠΑ σε γυμναστήρια, σχολές χορού, καφέ κ.α

Στη Βουλή κατατέθηκαν οι τροπολογίες από το υπουργείο Οικονομικών για το αφορολόγητο, γονικές παροχές, μείωση ΦΠΑ σε γυμναστήρια, σχολές χορού, καφέ κ.α Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνει η τροπολογία αφορά τις γονικές παροχές με δωρεά έως και 800.000 ευρώ.

Γονικές παροχές τι ισχύει

Το αφορολόγητο όριο ορίζεται στα 800.000 ευρώ και είναι ατομικό ανά συγγενή α΄βαθμού που θα προχωρήσει σε μεταβίβαση περιουσίας εν ζωή.

Νέος μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ

Η τροπολογία που κατατέθηκε ορίζει ότι από την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου μειωμένου συντελεστής ΦΠΑ και στα γυμναστήρια καθώς και τις σχολές χορού από 24% σε 13%. Από την 1η Οκτωβρίου επεκτείνεται και η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και στο τουριστικό πακέτο.

Μειωμένος από το 13% στο 6% θα είναι από την 1η Οκτωβρίου 2021 και ο ΦΠΑ των ζωοτροφών για ζωική παραγωγή, προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος και να δοθούν κίνητρα.

Επεκτείνονται και επίσημα το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” και “Γέφυρα”

Το πρόγραμμα επιδότησης δόσεων δανείων νοικοκυριών που επλήγησαν από την Πανδημία «ΓΕΦΥΡΑ» επεκτείνεται για τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο του 2021, διατηρείται για τα τραπεζικά δάνεια η κάλυψη των δόσεων με 40%. Ακόμα, επεκτείνεται μέχρι το τέλος του 2022 το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

Χορήγηση επιδότησης λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

Συστήνεται ειδικός λογαριασμός με την ονομασία “Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης” και ως διαχειριστής του ειδικού λογαριασμού ορίζεται η ΔΑΑΕΕΠ Α.Ε.

Δείτε τι περιλαμβάνει η τροπολογία ΕΔΩ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments