Οικονομία

Εφορία: Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου

Εφορία: Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου
Εφορία: Τέσσερις οικονομικές υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 προς την εφορία από τους φορολογούμενους.

Τέσσερις οικονομικές υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 προς την εφορία από τους φορολογούμενους.

Εφορία: Αυτές είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν

  • 3η δοση Φόρου Εισοδήματος: Πρόκειται για ένα ποσό περίπου 270 εκατ ευρώ, που πρέπει να πληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη
  • Μειωμένα ενοίκια: Προθεσμία μέχρι και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έχει δώσει δυνατότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τις δηλώσεις covid και μισθώσεων ακινήτων για τα μειωμένα ενοίκια ,για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων.Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Για τη διευκόλυνση όσων έχουν υποβάλει ήδη «Δηλώσεις COVID», η ΑΑΔΕ θα έχει αποστέλλει σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.
  • Επιδότησης Παγίων Δαπανών: Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών θα πρέπει μέχρι και την Πέμπτη να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά: Υπεύθυνη δήλωση του λογιστή της επιχείρησης που να βεβαιώνει ότι η επιχείρηση την 31.12.2019 (ανάλογα με την νομική μορφή και το είδος βιβλίων της επιχείρησης) είτε δεν είχε απωλέσει πάνω από το ήμισυ του εγγεγραμμένου της κεφαλαίου λόγω συσσωρευμένων ζημιών, είτε δεν είχε απωλέσει πάνω από το ήμισυ του κεφαλαίου της, όπως εμφαίνεται στους λογαριασμούς της εταιρείας, λόγω συσσωρευμένων ζημιών. Το ανωτέρω δεν απαιτείται στην περίπτωση ανεξάρτητων ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και στην περίπτωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων Επιπλέον, εάν πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση, να βεβαιώνει ότι τα τελευταία δύο έτη: ο δείκτης χρέους προς ίδια κεφάλαια της επιχείρησης δεν ήταν υψηλότερος του 7,5 και ο δείκτης κάλυψης χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων της επιχείρησης (EBITDA interest coverage ratio) δεν ήταν κάτω του 1,0.Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας.
  • Ρύθμιση 100-120 δόσεων: Μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να μπορέσουν αν ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 100 120 δόσεις. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα «myBusinessSupport».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments