Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς
Άδωνις Γεωργιάδης: Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωησης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά πως «Παρά το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία συνεχίζονται με μεγάλη ένταση, η Ελλάδα και για το μήνα Σεπτέμβριο κατάφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, να συγκαταλέγεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη (3η χαμηλότερη).

Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς και εάν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις θα γίνουν».

Ολόκληρη η ανάρτηση

“Ενεση ρευστότητας από το υπουργείο Ανάπτυξης σε μηχανικούς”

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως ενισχύονται με κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ μηχανικοί , μελετητές και κατασκευαστές οι οποίοι έχουν αναλάβει την εκτέλεση έργου δημοσίου συμφέροντος. Η ενέργεια αυτή τίθεται σε ισχύ από σήμερα 1 Οκτωβρίου 2021.

Ποιος χορηγεί το δάνειο

Το δάνειο χορηγείται μέσω του τραπεζικού συστήματος, ενώ το Ταμείο Εγγυοδοσίας που συνδημιούργησαν η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ-HDB) και το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημόσιων Έργων (ΤΜΕΔΕ), στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει τον Μάιο του 2021, παρέχει εγγύηση προς τις τράπεζες για το 80% της χρηματοδότησης.

Ποιος ο στόχος του νέου ταμείου

Στόχος του νέου Ταμείου είναι να διευρύνει σημαντικά την πρόσβαση σε χρηματοδότηση, με διαφάνεια και απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, των Ελλήνων μηχανικών, μελετητών, κατασκευαστών αλλά και των χιλιάδων επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών καθώς και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments