Αθλητισμός

Ρεάλ Μαδρίτης: Δύσκολη η θέση του Αντσελότι

Ρεάλ Μαδρίτης: Δύσκολη η θέση του Αντσελότι
Ρεάλ Μαδρίτης: Απανωτά άσχημα αποτελέσματα για τη «βασίλισσα».

Η νέα ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης επιβάρυνε το κλίμα για τον Κάρλο Αντσελότι, καθώς οι φωνές για την αντικατάστασή του πληθαίνουν. Ο Ιταλός τεχνικός καλείται να αλλάξει άμεσα την αγωνιστική εικόνα των «μαδριλένων» κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα του στον δρόμο των επιτυχιών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προέρχεται από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα, μετά την ισοπαλία 0-0 με τη Βιγιαρεάλ και την ήττα 2-1 από τη Σέριφ. Η αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για το πρωτάθλημα αναβλήθηκε από την ισπανική λίγκα, λόγω των απουσιών που θα έχει η «Βασίλισσα» της Ευρώπης στα λατινοαμερικάνικα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πλέον ο Αντσελότι καλείται να καταστρώσει τα πλάνα του για ματς με τη Σαχτάρ στις 19 Οκτωβρίου για το Champions League.

Κάρλο Αντσελότι: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου, ο οποίος είναι ο τωρινός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ως ποδοσφαιριστήςΞεκίνησε την καριέρα του το 1974 στην Πάρμα. Το 1979 μετακόμισε στη Ρόμα όπου έμεινε για 8 χρόνια, ενώ ήταν και αρχηγός της ομάδας. Στη Ρόμα κέρδισε το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας το 1983 και το Κύπελλο 4 φορές. Από το 1987 μέχρι το 1992 αγωνίστηκε στη Μίλαν κερδίζοντας 2 Τσάμπιονς Λιγκ και 2 πρωταθλήματα. Έκανε το ντεμπούτο με την Εθνική Ιταλίας στις 6 Ιανουαρίου 1981 σε παιχνίδι απέναντι στην Εθνική Ελβετίας. Συμμετείχε στα Μουντιάλ του 1986 και 1990.

Ρεάλ Μαδρίτης

Ως προπονητής

  • Ξεκίνησε από τη Ρετζιάνα το 1995 στη Β’ Εθνική, όπου κέρδισε την άνοδο στην Α’ Κατηγορία.
  • Συνέχισε στην Πάρμα, όπου τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος κερδίζοντας θέση Τσάμπιονς Λιγκ.
  • Συνέχισε στη Γιουβέντους, όπου ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις, αλλά η ανικανότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα τον έφερε εκτός ομάδας.
  • Το 2001 ανέλαβε τη Μίλαν, ομάδα στην οποία είχε κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. Στην πρώτη χρονιά έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη χρονιά 2002–03, και μετά από πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας τη Γιουβέντους στον τελικό. Ακολούθησαν πολύ επιτυχημένα χρόνια, καθώς η Μίλαν κέρδισε άλλο ένα Τσάμπιονς Λιγκ το 2006–07, ενώ το 2004–05 ήταν φιναλίστ.
  • Τον Ιούνιο του 2009 εγκαταλείπει για πρώτη φορά την Ιταλία για να συνεχίσει στην Τσέλσι. Στο νησί κατάφερε να κερδίσει το Σούπερ Καπ το 2009, αλλά και πρωτάθλημα και κύπελλο το 2010. Μετά από άσχημη πορεία το 2011 και ανικανότητα στο να βρεθούν παίκτες να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας, παρά τα 60 εκατομμύρια για τον Φερνάντο Τόρρες και τα 25 εκατομμύρια για τον Νταβίντ Λουίζ, απολύθηκε από την ομάδα και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι νέοι Άραβες ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν συμφώνησαν μαζί του για συμβόλαιο 2 ετών.
  • Και όντως έτσι ήταν. Στις 30 Δεκεμβρίου 2011 ανακοινώθηκε επίσημα η συμφωνία για 2,5 χρόνια και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στη Γαλλία με ετήσιες απολαβές περίπου 6 εκ. Ευρώ.
  • Την 1η Ιουνίου του 2021, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι ο Κάρλο Αντσελότι θα είναι ο προπονητής της ομάδας για τα επόμενα 3 χρόνια.

Λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τη σημερινή μορφή του ανώτατου ευρωπαϊκού κυπέλλου συλλόγων, δηλαδή από το 1992 και μετά, το Μάιο του 2014 έγινε ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει τρεις φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από την κατάκτηση του εν λόγω τίτλου από τη Ρεάλ. Αυτό το ρεκόρ ισοφαρίστηκε στις 26 Μαΐου 2018 από τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος, μάλιστα, κατέκτησε 3 συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ (2016, 2017 και 2018) με τη Ρεάλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments