Πως Να

Windows 11: Πως να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή

Windows 11: Πως να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή
Windows 11: Το νέο λειτουργικό του τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft είναι πλέον διαθέσιμο για την αναβάθμιση των υπολογιστών.

Τα Windows 11, η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές της Microsoft, διατίθεται από την Τρίτη διεθνώς ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 10. Αλλά οι περισσότεροι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν να δουν την ειδοποίηση που θα τους έρθει κάποια στιγμή.

Από ότι έχουν ανακοινώσει οι τεχνικοί της Microsoft τα νέα θα είναι απλούστερα για τον χρήστη και η αναβάθμιση τους δεν θα δυσκολέψει ούτε τον πιο αδαή περί τα τεχνολογικά. Ήδη έχει προηγηθεί εκτεταμένη δοκιμή του νέου συστήματος από ειδικούς και ότι δεν υπάρξουν προβλήματα από το πέρασμα από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο. Windows 11

Συμβουλές για την αναβάθμιση

Κατεβάζοντας το PC Health Check app θα μάθετε αν ο υπολογιστής σας μπορεί να τρέξει τα Windows 11. Αν μπορεί, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της Microsoft για το download των Windows 11.

  • Από εκεί, ο εύκολος τρόπος είναι μέσω του Windows 11 Installation Assistant. Απλά κατεβάστε το αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες.
  • Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα bootable USB επιλέγοντας Create Windows 11 Installation Media.
  • Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε το ISO αρχείο.

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο υπολογιστής

 Τα Windows 11 απαιτούν Intel 8ης γενιάς Coffee Lake ή Zen 2 επεξεργαστές και μεταγενέστερους. Χρειάζεται ακόμα TPM 2.0, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, αφήνοντας εκτός εκατομμύρια υπολογιστών που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν επίσημα.

Αν δε δείτε την αναβάθμιση άμεσα μην ανησυχείτε, καθώς η Microsoft την προσφέρει σταδιακά, με τις προβλέψεις της να κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της προσφοράς μέχρι τα μέσα του 2022.

Κάποιες από τις αλλαγές

Ανάμεσα στις νέες αλλαγές, είναι ότι το «Start menu» της έναρξης θα βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης πλέον και όχι κάτω αριστερά. Η εφαρμογή Microsoft Teams έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (σε αντικατάσταση του Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση – μέσω Bing – έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιγνιδιών.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι τα «11» έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι’ αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments