Διεθνή

Άρμιν Λάσετ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος του CDU

Άρμιν Λάσετ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος του CDU
Άρμιν Λάσετ: Ο υποψήφιος Καγκελάριος μετά την μεγάλη ήττα του κόμματος στις εθνικές εκλογές παραιτήθηκε από την προεδρία του CDU.

Μετά την μεγάλη ήττα του CDU στις εθνικές εκλογές της Γερμανίας, ο υποψήφιος Καγκελάριος Άρμιν Λάσετ παραιτήθηκε από την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, ο  Λάσετ δήλωσε στα αρμόδια πρόσωπα εντός των Συντηρητικών ότι το κόμμα πρέπει να κάνει μια νέα αρχή μετά την εκλογική του ήττα και ότι ο ίδιος επιθυμεί να βοηθήσει στον συντονισμό αυτής της προσπάθειας.

Η δημοσκόπηση σχετικά με την επόμενη Κυβέρνηση

Να σημειωθεί ότι δημοσκόπηση για λογαριασμό του γερμανικού δικτύου «ARD» έδειξε ότι, το 51% θέλει κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Ελεύθερων Δημοκρατών και Πρασίνων όπως επίσης και την παραίτηση του εκλεκτού της Μέρκελ από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών.

Στο μεταξύ, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε σήμερα ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση πιο γρήγορα από ό,τι μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017. Εκτίμησε δε εμμέσως ότι νέος καγκελάριος θα είναι ο Όλαφ Σoλτς.

Λίγα λόγια για τον πρώην πρόεδρο του CDU

Ο Άρμιν Λάσετ  είναι Γερμανός πολιτικός και ο σημερινός πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας από τις 27 Ιουνίου 2017. Στις 16 Ιανουαρίου 2021 εξελέγη επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης διαδεχόμενος την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ. Είναι επίσης ο υποψήφιος του κόμματος για την θέση της καγκελαρίας για τις Γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές του 2021.

Ο Λάσετ σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δημοσιογράφος πριν εισέλθει στην πολιτική, αλλά και στα πρώτα βήματά του στην πολιτική. Το 1994 εξελέγη μέλος του Μπούντεσταγκ και το 1999 έγινε μέλος του Ευρωκοινοβουλίου. Το 2005 εισήλθε στην κρατιδιακή πολιτική της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και έγινε μέλος του τοπικού κοινοβουλίου.

Ως υπουργός έγινε γνωστός για τις φιλελεύθερες θέσεις του και τις καλές σχέσεις με την μεταναστευτική κοινότητα, αποκτώντας το ψευδώνυμο “Τούρκικος Άρμιν”. Το 2012 έγινε πρόεδρος του κρατιδιακού κόμματος και έγινε πρωθυπουργός του κρατιδίου το 2017. Είναι επικεφαλής της κυβέρνησης Λάσετ αποτελούμενη από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και τους Ελεύθερους Δημοκράτες. Στις 16 Ιανουαρίου 2021 εξελέγη ομοσπονδιακός πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κερδίζοντας το 52.8% των ψήφων έναντι 47.2% για τον Φρίντριχ Μερτς στον δεύτερο γύρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments