Πολιτισμός

Μίκης Θεοδωράκης: Γκράφιτι προς τιμήν του στο κέντρο της Αθήνας

Μίκης Θεοδωράκης: Γκράφιτι προς τιμήν του στο κέντρο της Αθήνας
Μίκης Θεοδωράκης: Δημιουργήθηκε από τον γνωστό street artist, Hambas, Η τοιχογραφία βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας.

Μπορεί ο Μίκης Θεοδωράκης να έφυγε από τη ζωή, άφησε όμως πίσω του το σπουδαίο έργο του ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές Ελλήνων. Ως φόρο τιμής στην τεράστια προσφορά του οικουμενικού Μίκη ο γνωστός street artist, Αντώνης Hambas, δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία για τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη στην περιοχή του Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως βλέπουμε στις εικόνες της Eurokinissi, πρόκειται για μια ασπρόμαυρη τοιχογραφία στην οδό Επικούρου στου Ψυρρή με το πρόσωπο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών. Το γκράφιτι αναπαριστά ένα από τα πιο γνωστά φωτογραφικά στιγμιότυπα του συνθέτη.

Ο Hambas ήταν αυτός που είχε δημιουργήσει και το μεγάλο graffiti για τον ράπερ Mad Clip, αποχαιρετώντας με τον δικό του τρόπο τον καλλιτέχνη, που σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του και χτύπησε σε κολόνα. Η τοιχογραφία του Mad Clip βρίσκεται στο Μεταξουργείο.

Μίκης Θεοδωράκης: Δείτε το γκράφιτι

Μίκης Θεοδωράκης Μίκης Θεοδωράκης

Το graffiti για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη Βόρεια Ελλάδα

Ο καλλιτέχνης του δρόμου Ηλίας Στύλος, γνωστός και ως Hayate, εμπνευσμένος από τα κατορθώματά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αποφάσισε να τιμήσει τον πρωταθλητή του NBA με ένα γκράφιτι στην Καλαμαριά.

Προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο χρειάστηκε να δουλέψει μια ολόκληρη μέρα, εργαζόμενος σε έναν τοίχο σε περιοχή της Καλαμαριάς. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που επιμελήθηκε αντίστοιχες δημιουργίες του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όσο και του Βασίλη Χατζηπαναγή. Μετά το γήπεδο των Σεπολίων με τη μορφή του στο παρκέ, ο Γιάννης πλέον αποκτά δικό του σημείο και στη Βόρεια Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments