Άποψη

Η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τις πιο σκοτεινές παραδόσεις της Αριστεράς

Η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τις πιο σκοτεινές παραδόσεις της Αριστεράς
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr, σχολιάζει την άρνηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία στη Βουλή.

Η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στην ψηφοφορία για την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία, προκάλεσε εντύπωση.

Κακώς. Λογικό είναι να πυροδοτεί επικριτική διάθεση και απορριπτικές τοποθετήσεις από την κοινή  γνώμη για την κυνικά αντεθνική του γραμμή, αλλά δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει διότι είναι  απολύτως συνεπής με τις παραδόσεις της Αριστεράς στις εθνικές υποθέσεις.

Οι άνθρωποι έφεραν και ψήφισαν τις «Πρέσπες», αλλά  καταψήφισαν την πιο σημαντική στρατηγική και αμυντική Συμφωνία που έχει υπογράψει η χώρα εδώ και δεκαετίες. Δεν έκρυβαν ούτε κρύβουν ότι αν προλάβαιναν θα έφερναν «Πρέσπες» και στο Αιγαίο με την Τουρκία και τώρα λένε ότι αν ξαναγίνουν κυβέρνηση θα αναθεωρήσουν την Συμφωνία με τη Γαλλία. ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ λαϊκισμού -«θα έρχονται φέρετρα από το Σαχέλ», στο οποίο επιχειρεί επίσημη αποστολή της ΕΕ με πάνω από 10 χώρες και άλλες 13 εν αναμονή-, αντιφάσεων και απουσίας πειστικής εξήγησης για τους λόγους καταψήφισης, αδυνατεί να κρύψει τον πραγματικό λόγο της αρνητικής του στάσης. Είναι η δομική ιδεολογική του θέση απέναντι σε οτιδήποτε εθνικό. Γι΄ αυτό έφεραν με ευκολία τις «Πρέσπες» κάτι που δεν δέχθηκε καμία κυβέρνηση πριν από αυτούς. Γι’ αυτό η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωνε στα Σκόπια υπέρ του νέτο-σκέτο «Μακεδονία». Γι’ αυτό σε ό,τι αφορά στους εξοπλισμούς πέντε χρόνια δεν αγόρασαν ούτε βίδα και αν δεν ήταν ο Τραμπ να επιβάλει το συμβόλαιο για την αναβάθμιση των F-16 σε Viper για να ενισχύσει την αμερικανική αμυντική βιομηχανία ούτε αυτό θα γινόταν. Γι’ αυτό τάσσονται κατά του επανεξοπλισμού της χώρας και ξινίζουν περισσότερο από τους Τούρκους με την απόκτηση των Rafale κα των Belharra.

Διερευνητικές επαφές

Γι΄αυτό ο τουρκικός Τύπος εξυμνεί καθημερινά τον κ. Τσίπρα για τη στάση του στα εξοπλιστικά και στη Συμφωνία με τη Γαλλία.

Γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας όταν είχε βγει από την τρίωρη συνάντηση με τον Ερντογάν μουρμούριζε (και είχε περάσει στα «ψιλά») ότι «η ενέργεια (βλέπε ελληνικά κοιτάσματα και ΑΟΖ) πρέπει να γίνει γέφυρα που μας ενώνει και όχι αιτία τριβών».  Γι’ αυτό ο ίδιος χαρακτήριζε «ετερόκλητο όχλο» το εκατομμύρια Ελλήνων που διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των «Πρεσπών».  Γι’ αυτό άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα και μπήκαν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες στη χώρα, αφού προηγουμένως είχαν ανοίξει την Αμυγδαλέζα για να ξεχυθούν και να «λιάζονται».

Γι’ αυτό και σήμερα αντιδρούν στη φύλαξη των συνόρων και στη δημιουργία του φράχτη και επιπλέον λειτουργώντας ως δωσίλογοι καταγγέλλουν(!!!) στην ΕΕ τις Ελληνικές Αρχές ότι κάνουν παράνομες επαναπροωθήσεις, αναγόμενοι έτσι εκ των πραγμάτων σε συνεργάτες του Ερντογάν στο υβριδικό σχέδιο του να αποσταθεροποιήσει τη χώρα. Γι΄ αυτό ποτέ τους δεν έκαναν ούτε μία δήλωση, δεν εξέδωσαν ούτε μία ανακοίνωση, για την εθνοκάθαρση που κάνουν οι αλβανικές κυβερνήσεις κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο, αλλά δεν έχουν πρόβλημα με  διάφορους ύποπτους κύκλους εντός της χώρας που ανακαλύπτουν ανύπαρκτες  «μειονότητες» . Δεν μπορούν να ξεφύγουν από το DNA του 3%, ό,τι ποσοστό και αν έχουν.

Ο αυτοεξευτελισμός τους από τη στάση τους στη Βουλή είναι δικό τους θέμα. Η ζημιά που προκαλούν στη χώρα όμως δεν είναι. Όταν τρίτα κράτη και μάλιστα κάποια από αυτά με τα οποία έχουμε ήδη στρατιωτική συνεργασία και θέλουμε να την εξελίξουμε ακόμα και σε συμμαχία, βλέπουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα μέσα σε μία θολούρα ιδεοληψίας και ασχετοσύνης καταψηφίζει μία τόσο σημαντική Αμυντική Συμφωνία την οποία πολλά από αυτά θα «ζήλευαν», θα έχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις για το πόσο σοβαρό είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας και κατά πόσο μπορούν να δεσμευθούν σε μία συμμαχία μαζί μας την οποία κάποιοι γραφικοί θα απειλούν ότι θα καταργήσουν αν ξαναγίνουν κυβέρνηση. Αφού έβλαψαν τη χώρα όσο μπόρεσαν και όσο πρόλαβαν όταν ήταν κυβέρνηση, τώρα τη βλάπτουν όσο μπορούν και ως αντιπολίτευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments