Αθλητισμός

Μπακς: Φιλική ήττα χωρίς Γιάννη – Καλή παρουσία Θανάση και Καλαϊτζάκη

Μπακς: Φιλική ήττα χωρίς Γιάννη – Καλή παρουσία Θανάση και Καλαϊτζάκη
Μπακς: Χωρίς τον ανέτοιμο Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Μπακς έχασαν 119-115 από τους Νετς. Καλή παρουσία από Θανάση και Καλαϊτζάκη.

Οι Μπακς μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμα φιλικά. Παίζοντας και πάλι με πολλές απουσίες, έχασαν με 119-115 από τους Νετς στο Μπρούκλιν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που μόλις προχθές άρχισε να προπονείται σε φουλ ρυθμούς, έμεινε εκτός, όπως επίσης και οι Mίντλετον, Χόλιντεϊ, Λόπεζ, Πόρτις, Χιλ, Ογελέγε, Άλεν, Κόνατον, ΝτιΒιιντσέντζο και Χουντ.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σε 30:55 είχε 12 πόντους με 6/8 βολές, 2/5 δίποντα και 0/1 τρίποντο, όπως επίσης 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 30:55. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης σε 31:19 είχε 6 πόντους με 2/2 βολές, 2/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα. Ο Τζόρνταν Νουόρα με 30, ο Ελάιτζα Μπράιαντ και ο ρούκι Σάντρο Μαμουκελασβίλι με 20 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους πρωταθλητές.

Για τους Νετς ο Κέβιν Ντουράντ είχε 18 πόντους, ο Τζο Χάρις 15 και ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ 12. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 8 και ο Πάτι Μιλς 10 πόντους. Δεν αγωνίστηκαν ο ανεμβολίαστος Κάιρι Ίρβινγκ (δεν έχει δικαίωμα να παίζει εντός Νέας Υόρκης) και ο Πολ Μίλσαπ.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας μπασκετομπολίστας με καταγωγή από τη Νιγηρία. Αγωνίζεται στους Μιλγουόκι Μπακς και στις 25 Ιουνίου 2019 αναδείχτηκε MVP στο NBA για τη σεζόν 2018-19.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1994 στου Ζωγράφου από Νιγηριανούς γονείς. Είναι Έλληνας επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής νιγηριανής καταγωγής. Μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στη χώρα μας. Οι δυσκολίες στα παιδικά του χρόνια για τον ίδιο και την οικογένειά του ήταν πολλές. Κανείς δε θα στοιχημάτιζε πως αυτό το παιδί θα φτάσει στ’ άστρα. Μερικά χρόνια αργότερα, ο Γιάννης είναι στην κορυφή του κόσμου. MVP στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, στο NBA.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ως παίκτης του Φιλαθλητικού. Κατόπιν επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ στη θέση 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς το 2013, όπου και εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Έχει τον αριθμό 34 στην φανέλα του και το αγωνιστικό παρατσούκλι του είναι The Greek Freak.

Οι γονείς του Γιάννη, ο Τσαρλς και η Βερόνικα, ήρθαν στην Ελλάδα από το Λάγος της Νιγηρίας το 1991. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Φράνσις, παρέμεινε πίσω στο Λάγος με τον παππού και την γιαγιά του. Οι γονείς του απέκτησαν άλλα 3 αγόρια στην Ελλάδα, τον Θανάση, τον Κώστα, και τον Αλέξη. Ο πατέρας του Αντετοκούνμπο ήταν πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Νιγηρία, ενώ η μητέρα του αθλήτρια του άλματος εις ύψος. Η οικογένεια απέκτησε πέντε παιδιά, τα οποία πήραν ένα ελληνικό κι ένα νιγηριανό όνομα. Το νιγηριανό όνομα του Γιάννη είναι “Ούγκο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments