Κόσμος

Τρίτη δόση: Σύσταση από ΠΟΥ μόνο για ανοσοκατεσταλμένους

Τρίτη δόση: Σύσταση από ΠΟΥ μόνο για ανοσοκατεσταλμένους
Τρίτη δόση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει την αναμνηστική δόση μόνο για τους σοβαρά ανοσοκατεσταλμένους.
Τρίτη δόση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει την αναμνηστική δόση μόνο για τους σοβαρά ανοσοκατεσταλμένους.

Ακολουθώντας τα βήματα του ΕΜΑ, ο ΠΟΥ συνιστά για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού να δίνεται μόνο στους σοβαρά ανοσοκατεσταλμένους. Επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνέστησε σήμερα να δίνεται μια πρόσθετη δόση εμβολίου κατά της νόσου Covid στα άτομα που είναι «μέτρια ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα», για όλα τα εμβόλια.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί του ΠΟΥ φρόντισαν να εξηγήσουν ότι δεν πρόκειται εδώ να συστήσουν τη χορήγηση μιας τρίτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό, για την οποία ο ΠΟΥ συνεχίζει να συνιστά ένα μορατόριο έως το τέλος της χρονιάς, προκειμένου να αποδεσμεύσουν δόσεις και να τις δώσουν στις χώρες όπου το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει παρά πολύ χαμηλό.

Τι αναφέρει η έκθεση

«Η σύσταση που δίνουμε τώρα είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι να λάβουν μια πρόσθετη δόση», για να αυξήσουν την ανοσοαπόκρισή τους στο απαιτούμενο επίπεδο προστασίας για να αποτρέψουν την ανάπτυξη σοβαρών μορφών της νόσου που απαιτούν νοσηλεία ή προκαλούν τον θάνατο, εξήγησε η Κέιτ Ο΄Μπράιαν, διευθύντρια του τμήματος Εμβολιασμού του ΠΟΥ.

Οι ανοσοκατεσταλμένοι, των οποίων το σύστημα άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού δεν είναι αρκετά ισχυρό, είχαν αποκλειστεί από τις κλινικές δοκιμές που επέτρεψαν να οριστούν τα πρωτόκολλα εμβολιασμού.

«Αυτή η τρίτη δόση (τα εγκεκριμένα από τον ΠΟΥ εμβόλια απαιτούν 2 αρχικές δόσεις εκτός από το εμβόλιο Janssen που απαιτεί μία δόση) θα πρέπει να διαχωριστεί από τη δεύτερη από έναν έως τρεις μήνες», εξήγησε η Ο΄Μπράιαν.

Απαραίτητη η τρίτη δόση για συγκεκριμένη κατηγορία των 60 και άνω

Η ίδια επιτροπή ανακοίνωσε ότι μια τρίτη δόση, για τους ηλικίας 60 ετών και άνω, είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για ασθενείς που έχουν ανοσοποιηθεί με τα εμβόλια κατά της Covid των κινεζικών εταιριών Sinovac και Sinopharm. Η τρίτη δόση μπορεί να είναι άλλο εμβόλιο άλλου τύπου, διευκρίνισε η επιτροπή SAGE του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Ο ΠΟΥ ενέκρινε τα δύο εμβόλια με τεχνολογία mRNA της Moderna και των Pfizer-Biontech, τα δύο κινεζικά εμβόλια των Sinopharm και Sinovac, το εμβόλιο της Johnson & Johnson καθώς και αυτό της Astrazeneca.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments