Οικονομία

Κίνα: Η εταιρεία Sinic εμφανίζει αδυναμίας αποπληρωμής οικονομικών υποχρεώσεων

Κίνα: Η εταιρεία Sinic εμφανίζει αδυναμίας αποπληρωμής οικονομικών υποχρεώσεων
Κίνα: Άλλη μια εταιρεία της Κίνας βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης καθώς όπως έγινε γνωστό η εταιρεία Sinic εμφανίζει αδυναμία αποπληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεων.

Άλλη μια εταιρεία της Κίνας βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης καθώς όπως έγινε γνωστό η εταιρεία Sinic εμφανίζει αδυναμία αποπληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεων.

Το προφίλ της εταιρείας

Η εταιρεία Sinic ανήκει και αυτή στους ομίλους που ασχολούνται με ακίνητα και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν η εταιρεία έχει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και τη Δευτέρα δύο διευθυντές μιας άλλης εταιρείας δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα χρέη της. Παράλληλα, η εταιρεία θα πρέπει εξάλλου να αποπληρώσει ένα άλλο δάνειο 250 εκατ. δολαρίων τον Ιανουάριο και στη συνέχεια 210 εκατ. τον ερχόμενο Ιούνιο.

Αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης είχαν υποβαθμίσει προ ημερών την πιστοληπτική ικανότητα των κινεζικών εταιρειών Fantasia Holdings και Sinic Holdings, κυρίως λόγω κινδύνων που απέρρεαν από την κατάσταση των ταμειακών ροών τους.

Evergrande: Αθέτησε και άλλη πληρωμή ομολόγων

Σε ακόμη μια αθέτηση πληρωμών προχώρησε ο κινεζικός κολοσσός Evergrande που έχασε ακόμη ένα γύρο πληρωμών αναφορικά με τα ομόλογα.

Με βάση πληροφορίες του Reuters οι ομολογιούχοι έκαναν γνωστό πως δεν έλαβαν πληρωμές για τα χρεόγραφα Απριλίου λήξεως 2022, 2023 και 2024 όπου έπρεπε να καταβληθούν.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κινεζικός κολοσσός Evergrande είχε προχωρήσει σε μεγάλη συμφωνία πώλησης περιουσιακών στοιχείων για να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει συνολικό ποσό ύψους 305 δισεκατομμύρια δολάρια για τις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία  θα πουλήσει πλειοψηφικό μερίδιο στη μονάδα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας της, έναντι 5 δισ. Δολαρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments