Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Επιτακτική ανάγκη ενσωμάτωσης της κλιματικής διάστασης στην χάραξη οικονομικής πολιτικής

Χρήστος Σταϊκούρας: Επιτακτική ανάγκη ενσωμάτωσης της κλιματικής διάστασης στην χάραξη οικονομικής πολιτικής
Χρήστος Σταϊκούρας: Στην 6η συνάντηση της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για κλιματικές δράσεις στο πλαίσιο Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας σημείωσε πως πρέπει να υπάρχει πράσινη μετάβαση.

Στην 6η συνάντηση της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για κλιματικές δράσεις στο πλαίσιο Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και σημείωσε πως πρέπει να υπάρχει πράσινη μετάβαση. Η μετάβαση αυτή θα επιτευχθεί με μια διατηρήσιμη, πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη.

Σταϊκούρας: Επιτακτική ανάγκη ενσωμάτωσης της κλιματικής διάστασης στην χάραξη οικονομικής πολιτικής

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό το Υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται στενά με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και την Ευρωπαϊκή Ενωση για την ενσωμάτωση της κλιματικής διάστασης στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Έτσι ένα μεγάλο μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης θα δοθεί και για την πράσινη ανάπτυξη και μετάβαση. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικών ρύπων

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η απαραίτητη – όπως τη χαρακτήρισε – μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικών ρύπων, θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να διασφαλίζει την προστασία των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη για δίκαιη κατανομή του κόστους της πράσινης μετάβασης τόσο μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, όσο και μεταξύ διαφορετικών χωρών και περιφερειών.

Συνολικά, η Συμμαχία υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη ενσωμάτωσης της κλιματικής διάστασης στην χάραξη οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής, τονίζοντας τον ζωτικό ρόλο των Υπουργείων Οικονομικών στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments