Αθλητισμός

Γαλλία: O πρωθυπουργός θα κάνει δώρο στον Πάπα μια φανέλα του Μέσι

Γαλλία: O πρωθυπουργός θα κάνει δώρο στον Πάπα μια φανέλα του Μέσι
Γαλλία: Μια φανέλα του Αργεντινού θα κάνει δώρο στον Πάπα ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Ο Ζαν Καστέξ θα επισκεφτεί τον Πάπα Φραγκίσκο και θα του κάνει ένα… ποδοσφαιρικό δώρο.

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ θα επισκεφθεί το Βατικανό και τον Πάπα Φραγκίσκο, στον οποίο επιφυλάσσει ένα… ποδοσφαιρικό δώρο.

Σύμφωνα με τα Γαλλικά ΜΜΕ, ο Καστέξ θα προσφέρει στον στον προκαθήμενο της καθολικής εκκλησίας μια φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν με την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι, καθώς κι ένα αντίγραφο της πρώτης έκδοσης της Παναγίας των Παρισίων, του Βίκτορος Ουγκώ.

Η φανέλα του Μέσι δεν είναι τυχαία επιλογή, καθώς ο Πάπας εκτός από Αργεντινός, είναι και λάτρης του ποδοσφαίρου, επομένως ένα τέτοιο δώρο με την υπογραφή του Μέσι, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα… Εχει αναφερθεί μάλιστα σε δηλώσεις του στον Μέσι το 2019, όταν ανέφερε ότι δεν τον ενοχλούν οι συγκρίσεις που γίνονται με τον Ντιέγκο Μαραντόνα…

Σύμφωνα με την παράδοση που συνοδεύει τις επίσημες επισκέψεις στο Βατικανό, ο προσκεκλημένος πρέπει να δώσει ένα δώρο στον Πάπα. Έτσι λοιπόν, ο Γάλλος πρωθυπουργός επέλεξε την φανέλα του Μέσι.

Λίγα λόγια για τον Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι είναι Αργεντινός διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού με την Μπαρτσελόνα και την εθνική Αργεντινής.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «La Pulga» έχει λάβει πολλαπλές βραβεύσεις, θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης της Πριμέρα Ντιβιζιόν και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στη διάρκεια μίας σεζόν και δεύτερος καλύτερος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, διοργάνωση στην οποία έχει τερματίσει πρώτος σκόρερ τέσσερις συνεχόμενες σεζόν. Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα σύμφωνα με την IFFHS και ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας σε διάστημα ενός ημερολογιακού έτους.

Αγωνιζόταν με την Νιούελς Ολντ Μπόις στην Αργεντινή προτού μετακομίσει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα σε ηλικία 13 ετών. Μεταξύ των αρκετών τίτλων που έχει κατακτήσει, περιλαμβάνονται τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, εφτά Πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο U-20. Είναι έτσι ο αλλοδαπός ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (25 τίτλοι τον Αύγουστο 2015). svg%3E

  • Χάρη στις επιδόσεις του, ο Μέσι αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα από το περιοδικό World Soccer και καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία 20 χρόνια από την ΟΥΕΦΑ.
  • Έχοντας λάβει 6 φορές τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς στον κόσμο από τη ΦΙΦΑ (συνεχόμενες 2009 με 2012, το 2015 και το 2019).
  • Aλλες 2 τον επιπλέον για την Ευρώπη της ΟΥΕΦΑ (2009 και 2015), από μία δε του πολυτιμότερου σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2014) και Κόπα Αμέρικα (2015).
  • O Μέσι είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ατομικές διακρίσεις στην ιστορία του αθλήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments