Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέες περιοχές στο κόκκινο

Κορωνοϊός: Νέες περιοχές στο κόκκινο
Κορωνοϊός: Η χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων, φέρνει και αύξηση της ανησυχίας.

Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και φαίνεται πως βρίσκεται πάλι σε φάση αναζωπύρωσης. Τα χθεσινά 3739 κρούσματα, έφεραν αύξηση της ανησυχίας, ενώ οι ειδικοί της Υποεπιτροπής Επιδημιολόγων «έβαψαν» κόκκινες άλλες δύο Περιφερειακές ενότητες (ΠΕ) της χώρας κατά τη συνεδρίαση τους. Πρόκειται για τα Τρίκαλα και τα Γρεβενά, όπου η αύξηση του ιικού φορτίου οδήγησε τους επιστήμονες στην εισήγηση περί επιδημιολογικής αναβάθμισης στον αντίστοιχο χάρτη.

Σήμερα, συνεδριάζει η ολομέλεια των Επιστημόνων και στην ατζέντα βρίσκονται νέες προτάσεις για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας, αλλά και απλοποίηση των μέτρων που ισχύουν σε μεικτούς και αμιγείς χώρους, ώστε να είναι καλύτερα “αναγνώσιμα” από τους πολίτες.

Κορωνοϊός: Ο χαμηλός εμβολιασμός φέρνει αύξηση κρουσμάτων σε αρκετές περιοχές

Τα Τρίκαλα πριν μπουν δυναμικά στην επιδημιολογική έκθεση με τον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, είχαν δυστυχώς βρεθεί στο προσκήνιο λόγω του θανάτου δυο νέων ανθρώπων, ενός 29χρονου και μιας 34χρονης οι οποίοι ήταν ανεμβολίαστοι έναντι του κορωνοιού. Στα Γρεβενά το ποσοστό των εμβολιασμένων αγγίζει το 52% και στα Τρίκαλα το 58%, ωστόσο το χαμηλό ανάχωμα του εμβολιασμού δεν μπορεί να συγκρατήσει την ανοδική τάση της λοίμωξης Covid-19.

Κορωνοιός

Ανήσυχοι και προβληματισμένοι παρακολουθούν οι ειδικοί και τις άλλες περιοχές της Θεσσαλίας – Μαγνησία, Λάρισα και Καρδίτσα βρίσκονται ήδη στο “κόκκινο”. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την επιτήρηση των λυμάτων στον Βόλο η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα αγγίζει το 176% και στη Λάρισα το 30%. Από σήμερα όλη η Θεσσαλία θα είναι στο κόκκινο. Η επιδημιολογική έκρηξη στη Θεσσαλία την κατατάσσει τρίτη με βάση την έκθεση του ΕΟΔΥ με 536 κρούσματα και τριψήφια στις ΠΕ Λάρισας (270), Μαγνησίας (141) και Τρικάλων (101).

Επίσης, στο κόκκινο παραμένουν η Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας, κ. Θεοκλής Ζαούτης, η Χαλκδική, η Πιερία, η Πέλλα, η Ημαθία, η Καστοριά, η Δράμα, η Καβάλα, οι Σέρρες, το Κιλκίς, η Ξάνθη και ο Έβρος. Τέσσερις ΠΕ συγκεντρώνουν 993 κρούσματα, το ένα τρίτο σχεδόν των νέων κρουσμάτων, που ανακοινώθηκαν χθες, και πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη (574), την Ημαθία (172), την Πέλλα (119) και την Πιερία (128).

Ενδεικτικό του φορτίου που σηκώνουν αυτές οι περιοχές είναι ότι στα νοσοκομεία τους νοσηλεύονται περίπου 800 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, ανεμβολίαστοι στην πλειονότητά τους. Από τους 29 θανάτους που καταγράφηκαν χθες στο δελτίο του ΕΟΔΥ οι 14 αναφέρθηκαν από τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα ενδέχεται να εφαρμοστούν αν ξ κατάσταση «ξεφύγει»

Προκειμένου λοιπόν να μην εξαπλωθεί περαιτέρω η πανδημία, οι ειδικοί συζητούν τρία βασικά μέτρα, τα οποία πιθανώς να προτείνουν στην κυβέρνηση αν το κρίνουν απαραίτητο. Αυτά είναι:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Ενισχυμένη προστασία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (χρήση διπλής μάσκας)
  • Απαγόρευση εκδηλώσεων με μεγάλο αριθμό ατόμων

Δεδομένου μάλιστα πως δεν υπάρχουν πια εξειδικευμένα μέτρα στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», τα μέτρα αυτά αναμένεται –σε περίπτωση που εφαρμοστούν- να έχουν καθολική ισχύ, δηλαδή να ισχύουν και για τους εμβολιασμένους αλλά και για τους ανεμβολίαστους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments