Αθλητισμός

Μπενζεμά: Ένοχος για συνέργεια στον εκβιασμό στον Βαλμπουενά

Μπενζεμά: Ένοχος για συνέργεια στον εκβιασμό στον Βαλμπουενά
Μπενζεμά: Η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή για τον ποδοσφαιριστή για τη συνεργεία στην υπόθεση εκβιασμού στον Βαλμπουενά.

Ένοχος για την συνεργασία πέντε ατόμων απέναντι στον Ματιέ Βαλμπουενά και ο Καρίμ Μπενζεμά.

Την Πέμπτη (21/10) συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση εκβιασμού στον Ματιέ Βαλμπουενά, από πέντε άτομα, μεταξύ αυτών και ο Καρίμ Μπενζεμά. Η εισαγγελέας ανακοίνωσε τις ποινές που προτείνει για τους κατηγορούμενους.

Για τον επιθετικό της Ρεάλ προτάθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ. Ο δικηγόρος του Ματιέ Βαλμπουενά νωρίτερα ζήτησε 150.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς όπως ανέφερε: “Μέσα σε μία νύχτα, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, έχασε τα πάντα”.

Η εισαγγελέας της υπόθεσης, Σεγκολέν Μαρέ, τόνισε: “Ο κ. Μπενζεμά ήταν ένα κομμάτι στρατηγικής και το γνώριζε”. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο στράικερ τη Ρεάλ είχε “εξουσία”, δεν “έβαλε μαχαίρι στο λαιμό του Βαλμπουενά”, όμως τον συμβούλευσε να “πάρει την σωστή απόφαση”.

Για τον Μουσταφά Ζουαουί που θεωρείται ο υποκινητής του εκβιασμού, η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Επιπλέον, προτάθηκε φυλάκιση 18 μηνών για τον Αξέλ Ανγκότ με πρόστιμο 15.000 ευρώ και 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή και 5.000 ευρώ για τον Χουάς. Ακόμη για τον Καρίμ Ζενάτι έχουν προταθεί δύο χρόνια φυλάκισης. Για τους παραπάνω η εισαγγελέας σχολίασε: “Χωρίς εκείνους, δεν θα υπήρχε το video”.

Η απόφαση ήταν προγραμματισμένη να εκδοθεί την Παρασκευή (20/10), όμως τα γαλλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία, ώστε η απόφαση να βγει την Πέμπτη (21/10).

Τι είχε συμβεί

Χρονιά κατά την οποία η γαλλική ποδοσφαιρική κοινωνία συνταράχθηκε από τις καταγγελίες του νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, πως ομάδα ατόμων τον εκβίαζε να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο από προσωπικές στιγμές του, με σκοπό να πάρει χρήματα.

Η υπόθεση προκάλεσε παγκόσμιο σάλο, καθώς στην εξέλιξη της έρευνας της αστυνομίας προέκυψε εμπλοκή του Καρίμ Μπενζεμά στους εκβιασμούς, με τις συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν, να κάνουν τις δικαστικές αρχές να απαγγείλουν κατηγορίες στον νυν επιθετικό της Ρεάλ, αλλά και τρεις ακόμη Γάλλους υπηκόους.

Τέσσερα χρόνια μετά to 2019, ο Βαλμπουενά ζει τη δεύτερη νιότη του. Και όπως εξηγεί σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Equipe», έφυγε από τη Γαλλία, καθώς πίστευε ότι όλοι δεν ξέχασαν την υπόθεση του εκβιασμού του και δεν τον έβλεπαν ως ποδοσφαιριστή, αλλά ως αντικείμενο κουτσομπολιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments