Ελλάδα

Υπουργείο Εσωτερικών: Θα γίνει κανονικά η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Υπουργείο Εσωτερικών: Θα γίνει κανονικά η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Υπουργείο Εσωτερικών: Τι αναφέρουν κύκλοι του, μετά την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να μην πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση.

Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με το ζήτημα της διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία με προηγούμενη ανακοίνωσή της ανέφερε πως θα διεξαχθεί μόνο η στρατιωτική.

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021. Υπουργείο Εσωτερικών

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Υπουργείο Εσωτερικών: Η ανακοίνωση της Περιφέρειας που προκάλεσε τη σύγχυση

Ένα απίστευτο αλαλούμ δημιούργησε η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Η Περιφέρεια επικαλούνταν το μάλιστα υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση, αναφερόταν το εξής:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά». Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε σύγχιση καθώς το αβίαστο συμπέρασμα ότι δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments