Αθλητισμός

Σάκκαρη: Εγκατέλειψε λόγω αδιαθεσίας τον ημιτελικό στη Μόσχα

Σάκκαρη: Εγκατέλειψε λόγω αδιαθεσίας τον ημιτελικό στη Μόσχα
Σάκκαρη: Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον ημιτελικό του Kremlin Cup κόντρα στην Εκατερίνα Αλεξάντροβα.

Πρόωρο τέλος, είχε για την Μαρία Σάκκαρη, ο ημιτελικός του «Kremlin Cup», που φιλοξενείται στην Μόσχα. Το «χρυσό κορίτσι» του ελληνικού τένις, που αντιμετώπιζε την Ρωσίδα, Εκατερίνα Αλεξαντρόβα, εγκατέλειψε το γήπεδο, καθώς αμέσως μετά το τέλος του πέμπτου γκέϊμ, αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια φάνηκε… off από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και μετά από πέντε γκέιμ (4-1) κάλεσε στο γήπεδο τη φυσιοθεραπεύτρια.

Της έβαλαν οξύμετρο, της πήραν την πίεση και στη συνέχεια η 26χρονη τενίστρια αποφάσισε να δώσει το χέρι στην 27χρονη Ρωσίδα, που θα παίξει στον τελικό με την Ανέτ Κονταβέιτ. Άντεξε στο court μόνο 22 λεπτά…

Είπε και χθες ότι αισθάνθηκε κούραση στο τέλος του αγώνα με τη Σιμόνα Χάλεπ, οπότε μπορεί σήμερα να έγιναν χειρότερα τα πράγματα. Ήταν, άλλωστε, μια δύσκολη περίοδος με back to back ταξίδια από ΗΠΑ σε Ευρώπη και αντίστροφα…

Κρίμα, διότι φαινόταν ότι ήταν ευκαιρία για την Μαρία να κατακτήσει τον πρώτο φετινό της τίτλο, που θα αποτελούσε επιστέγασμα της φανταστικής σεζόν της! Αν τα κατάφερνε θα ανέβαινε και στο Νο.6 του κόσμου…

Θα έχει, πάντως, μια τελευταία ευκαιρία για τρόπαιο στο WTA Finals της Γουαδαλαχάρα (10-17/11), όπου θα λάβουν μέρος οι οκτώ καλύτερες της σεζόν.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι Ελληνίδα τενίστρια, κορυφαία για το 2017.

Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1995 στην Αθήνα. Στα 18 της χρόνια μετακόμισε στη Βαρκελώνη για τέσσερα χρόνια. Το 2017 επέστρεψε στην Αθήνα. Ο προπονητής της είναι ο Σουηδός πρώην νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη τενίστας, Τόμας Γιόχανσον και πλέον διαμένει στο Μόντε Κάρλο.

Έχει ύψος 172 εκατοστά, είναι δεξιόχειρας και κάνει ρεβέρ και με τα δύο χέρια. Έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 2012 με την εθνική ομάδα της Ελλάδας στο Fed Cup. Έχει κορυφαία κατάταξη τα νούμερα 29 και 293 στα μονά και τα διπλά αντίστοιχα και θεωρείται η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών.

  • Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε διοργάνωση grand slam καθώς αγωνίστηκε στο Αμερικανικό Όπεν φτάνοντας μέχρι τον πρώτο γύρο. Από τότε δίνει δυναμικά το ‘παρών’ σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grand slam, με αποκορύφωμα το 2017 όπου έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, του Γουίμπλεντον, του Roland Garros, αλλά και του Αμερικανικού Όπεν επίσης.
  • Έχει παίξει με τις κορυφαίες τενίστριες παγκοσμίως.
  • Η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, ήταν επίσης τενίστρια έχοντας ρεκόρ καριέρας το No 43.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments