Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο δεύτερο γύρο του Erste Bank Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο δεύτερο γύρο του Erste Bank Open
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να νικήσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την νίκη του στον πρώτο γύρο του Erste Bank Open αντιμετώπισε τον πολύπειρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Από την αναμέτρηση αυτή κατάφερε να βγει νικητής με αποτέλεσμα να προκριθεί στον δεύτερο γύρο του indoors τουρνουά που πραγματοποιείται στη Βιέννη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας τενίστας μπορεί να είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον φορμαρισμένο και πολύπειρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 σετ (7-6, 6-4) και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του αυστριακού τουρνουά.

Οι φάσεις του αγώνα

Ο συμπατριώτης μας έδειξε ψυχικά αποθέματα όταν βρέθηκε πίσω στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ με 6-3 και με μια επική ανατροπή έφτασε στο 1-0 (8-6). Στο δεύτερο σετ προηγήθηκε με 5-4 και στη συνέχεια με μπρέικ σε σερβίς του Βούλγαρου έφτασε στο 2-0 και μαζί σε μια σπουδαία νίκη.

Μετά από μια μεγάλη μάχη, που διήρκησε 1 ώρα και 41 λεπτά, ο Στέφανος «σφράγισε» την πρόκρισή του για τον δεύτερο γύρο του Vienna Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τιαφό – Λάγιοβιτς. Οποιος και εάν βρεθεί στον δρόμο του, ο Ελληνας τενίστας θα είναι το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του 500άρι τουρνουά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η 55η νίκη για τον Τσιτσιπά μέσα στο 2021, που έχει μπροστά του την πρόκληση της κατάκτησης του αυστριακού τουρνουά, ενώ μέχρι το τέλος της σεζόν θα αγωνιστεί επίσης στο Masters του Παρισιού, αλλά και στα ATP Finals.

Λίγα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι Έλληνας επαγγελματίας αντισφαιριστής, 3ος[2] στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους αντισφαιριστές και ο πρώτος (και μέχρι σήμερα ο μοναδικός) που κατέκτησε τίτλο Γκραν Σλαμ της περιόδου Open στην κατηγορία εφήβων (Junior), όταν κατέκτησε το διπλό του Γουίμπλεντον αγοριών το 2016 με συμπαίκτη τον Eσθονό Κένεθ Ράισμα. Έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ATP singles Futures καθώς και έξι ATP τίτλους Futures στο διπλό. Είναι γιος του Απόστολου Τσιτσιπά, από το Προάστιο Καρδίτσας, και της Yuliya Salnikova, Ρωσίδας πρώην επαγγελματία αντισφαιρίστριας. Ο παππούς του Σεργκέι Σάλνικοφ ήταν Ρώσος ποδοσφαιριστής και μάνατζερ.

Στις 17 Νοεμβρίου 2019 κατέκτησε τους τελικούς του ATP και αναρριχήθηκε στην 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Στις 18 Απριλίου του 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters κι έγινε ο πρώτος Έλληνας αντισφαιριστής που κατακτά τίτλο Masters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments