Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Τα τελευταία λόγια προς τους συνεργάτες της

Φώφη Γεννηματά: Τα τελευταία λόγια προς τους συνεργάτες της
Φώφη Γεννηματά: Δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να συνομιλεί με τους στενούς της συνεργάτες.

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Φώφη Γεννηματά δεν είναι πλέον κοντά μας. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που έδωσε μια γενναία μάχη με τον καρκίνο, θα κηδευτεί αύριο. Η Φώφη Γεννηματά, δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να συνομιλεί με τους στενούς της συνεργάτες. Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συντετριμμένος από την απώλεια, αποκαλύπτει τι τους έλεγε μέχρι που έχασε την επαφή με το περιβάλλον.

«Αυτό που μας έλεγε ήταν «προσέξτε την ενότητα της παράταξης», «κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία», «διαχειριστείτε την καθημερινότητα» και «κυρίως να προσέχετε να μην διασπαστεί η ενότητα». Αυτά να ήταν και τα τελευταία λόγια- οδηγίες της Φώφης προς τους συνεργάτες της. Παρά την επιβάρυνση της υγείας της αυτό που την ένοιαζε ήταν η ενότητα της παράταξης.

Φώφη Γεννηματά: Αύριο Τετάρτη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, θα εκτεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά. Όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Φώφη Γεννηματά

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη η κηδεία

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια αύριο, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης, από τον πρωθυπουργό, εθνικού πένθους για την κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε όχι ακόμη»

Για τη Φώφη Γεννηματά και τον πρόωρο θάνατό της, που ήρθε μετά τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, μίλησε ο μίλησε ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης. Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι: η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε την δραστηριότητα της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».

Φώφη Γεννηματά: «Είναι ”άνανδρο” κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με «σύνθημα» ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης»

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που έκανε αναφορές και στον Γιώργο Γεννηματά και τον χαμό και εκείνου από τον καρκίνο, η Φώφη Γεννηματά «περίμενε την στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μην διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για την διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι «άνανδρο» κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με «σύνθημα» ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments