Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι δίκη: Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αιτήθηκε η Έφη Κακαράντζουλα

Επίθεση με βιτριόλι δίκη: Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αιτήθηκε η Έφη Κακαράντζουλα
Επίθεση με βιτριόλι δίκη: «Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή», είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αιτήθηκε ο συνήγορος της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα, Σάκης Κεχαγιόγλου, κατά την αγόρευσή του στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι. Να σημειωθεί πως δεν θα ζητήσει την αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στην αγόρευση του προς τους δικαστές, ο γνωστός ποινικολόγος, αναφέρθηκε σε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αναγνωρίσει σε δράστες ανάλογων επιθέσεων το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο αποδόθηκε στην εντολέα του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί για τον ιερωμένο που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους Μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη; Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να τη σκοτώσει ή να την τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει».

Επίθεση με βιτριόλι δίκη: Γιατί δε θα ζητήσει ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για επίθεση με βιτριόλι, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε πως η εντολέας του δεν ζητεί να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, καθώς όπως εξήγησε ο συνήγορός της 36χρονης, ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης του. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η εντολέας του, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή τη κατεύθυνση.

«Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Προέρχεται όμως από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με το μισθό της. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου. Ο ίδιος ανέφερε ότι η εντολέας του πολλές φορές ζήτησε συγνώμη για την πράξη της, πλην όμως ακόμη μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως αμετανόητη. Επίθεση με βιτριόλι δίκη

Ο συνήγορος ζήτησε ακόμη από δικαστές και ενόρκους να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη και να κρίνουν την εντολέα του με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικής διαδικασίας. Επίθεση με βιτριόλι: «Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης»

Λίγο πριν αρχίσει την αγόρευσή του ο συνήγορος της κατηγορούμενης θέλησε να εκφράσει για μια ακόμη φορά τη συμπάθεια του και τη συμπόνια του στην Ιωάννα και επισήμανε, εκ νέου, ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν το ρόλο του συνηγόρων υπεράσπισης. 

«Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε ο συνήγορος της, προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση της Ιωάννας. Τότε ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι ούτε μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης». Στο δικαστήριο έδωσε σήμερα το παρών και η κατηγορούμενη, ενώ νωρίτερα έφτασε και η Ιωάννα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments