Οικονομία

Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήθηκαν τα δάνεια και οι καταθέσεις το Σεπτέμβριο

Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήθηκαν τα δάνεια και οι καταθέσεις το Σεπτέμβριο
Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήθηκαν τα δάνεια και οι καταθέσεις για το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυξήθηκαν τα δάνεια και οι καταθέσεις για το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Τράπεζα της Ελλάδος. Έτσι παρουσίασαν αύξηση κατά 503 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Σεπτέμβριο οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων, φθάνοντας στα 132 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ετσι ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής τους αυξήθηκε σε 9,9% από 9,7% τον προηγούμενο μήνα. Στο σκέλος των δανείων η μηνιαία καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 603 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 190 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 3,5% από 3,7% τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, αρνητική κατά 97 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Σεπτέμβριο του 2021, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 148 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -2,7% από -2,6% τον προηγούμενο μήνα.

Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις και μειώθηκαν τα δάνεια για τον Αύγουστο

Αύξηση κατά 94 εκατομμύρια παρουσίασαν οι καταθέσεις ιδιωτών τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων η ροή του Αυγούστου ήταν αρνητική κατά 190 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής ροής 313 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο.

Τι έδειξαν τα στοιχεία

Με βάση τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα (στον οποίον περιλαμβάνονται και τα πιστωτικά ιδρύματα) τον Αύγουστο παρουσίασαν αύξηση κατά 1,48 δισ. ευρώ έναντι αύξησης 1,840 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 13,9% από 13,2% τον προηγούμενο μήνα. Επίσης αύξηση κατά 142 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Αύγουστο του 2021, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι μείωσης κατά 730 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -15,7% από -19,2% τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments