Ελλάδα

Μονή Πετράκη: Ανατροπή με την υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι

Μονή Πετράκη: Ανατροπή με την υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι
Μονή Πετράκη: Η ανακρίτρια άλλαξε την κατηγορία με βάση τις καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται πλέον ο ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε 7 μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη στις 25 Ιουνίου. Και αυτό γιατί, η ανακρίτρια μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος του κατηγορούμενου. Η ανακρίτρια άλλαξε την κατηγορία με βάση τις καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε: «Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει.  Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.  Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Στην πρώτη απολογία του ο υπό καθαίρεση ιερέας είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν  αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Μονή Πετράκη: Πως έγινε η επίθεση

Ιερέας που κρινόταν από το δικαστήριο διεξήγαγε επίθεση με βιτριόλι στους έξι Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή. Ο ιερέας κρινόταν από το δικαστήριο για να αποσχηματισθεί.

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου. Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Οι τραυματισμένοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους, με δυο εξ αυτών να τραυματίζονται σοβαρά στο πρόσωπο. Ωστόσο, κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επίθεση δέχτηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, και Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments