Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «έκλεψε» από εμάς το Meta

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «έκλεψε» από εμάς το Meta
Γιάνης Βαρουφάκης: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανήγγειλε χθες το νέο λανσάρισμα του Facebook υπό τη νέα ονομασία Meta. Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Ωστόσο, ο δικός μας Γιάνης Βαρουφάκης είχε διαφορετική άποψη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε μια σειρά από tweets κατηγορεί τον Ζούκερμπεργκ του Facebook ότι «έκλεψε» από τον ίδιο την ονομασία Meta και – όπως λέει – υπάρχει ήδη ιστοσελίδα με αυτό το όνομα και συγκεκριμένα το metacpc.org, που ανήκει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, γράφει στο Twitter: «Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta, του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο».

Γιάνης Βαρουφάκης για Facebook: Το ίδιο μήνυμα το έγραψε και στα αγγλικά δίνοντας επιπλέον πληροφορίες:

Σε ένα ακόμα tweet υποστηρίζει ότι η Facebook του έκλεψε και την ονομασία για το κρυπτονόμισμα αναφέροντας πως Libra έγινε Diem. Σημειώνεται πως Diem25 είναι το πανευρωπαϊκό κίνημα που ίδρυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον Σρέτσκο Χόρβατ. Ο Βαρουφάκης σημειώνει στο twitter: «Πρώτα μετονόμασε το κρυπτονόμισμα της Facebook από Libra σε… DIEM και τώρα ο Zuckerberg μετονομάζει την Facebook σε META (για το ορίτζιναλ, εδώ: https://t.co/2FzQ18HAf4). To επόμενο στάδιο θα είναι να ενστερνιστεί και το σύνθημά μας “Για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα”».

Γιάνης Βαρουφάκης για Facebook:  Γιατί πήρε την νέα ονομασία το Facebook – Meta

Για την ιστορία αναφέρουμε τα όσα είπε ο Ζούκερμπεργκ για τη νέα ονομασία του Facebook. Πρόκειται για τη λέξη «Meta», η οποία παραπέμπει στο metaverse, μια νέα πολιτική της εταιρείας που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με τις τεχνολογίες, όσον αφορά στην εργασία και τη διασκέδαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments