Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Αρχίζει ξανά η μάχη για την ηγεσία

ΚΙΝΑΛ: Αρχίζει ξανά η μάχη για την ηγεσία
ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα αλλαγής. Επιβεβαιώθηκε η ενότητα του κόμματος στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ.

Τέλος καλό, όλα καλά για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, που ομονόησε μέσα σε λίγα λεπτά και ανανέωσε τους υπάρχοντες ρόλους στον γραμματέα της ΚΟ και στους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος.

Πλέον οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, μπαίνουν στην τελική ευθεία

«Πολλά λάδια, λίγες πατάτες» έλεγε κάποτε ένα από τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με μακρά κομματική θητεία, σύντομο πέρασμα από κυβερνητικό θώκο και τώρα αποστασιοποιημένος. Κάπως έτσι, η συνεδρίαση της ΚΟ είχε προαναγγελθεί με συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, ψηφοφορίες και μπρα ντε φερ μεταξύ των Παπανδρέου-Λοβέρδου ή για σύγκρουση Κεγκέρογλου – Σκανδαλίδη προκειμένου να αναδειχθεί ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Βουλή, μετά την εκδημία της Φώφης Γεννηματά. Τελικώς επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές και επήλθε ο συμβιβασμός. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι διαβουλεύσεις όλο το Σαββατοκύριακο μεταξύ των επιτελείων των υποψηφίων με τους Κεγκέρογλου-Σκανδαλίδη-Κατρίνη και την καθοριστική πυροσβεστική παρέμβαση των στενών συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, Μανώλη ;Oθωνα και Χρήστου Πρωτόπαπα. Η διάθεση συμφωνίας διεφάνη από την Κυριακή.

Είχαν υπάρξει βέβαια και οι σχετικές προειδοποιήσεις του Λοβέρδου αρχικώς διά του εκπροσώπου του στα ΜΜΕ Σπύρου Καρανικόλα ο οποίος δήλωνε πως «μόνο θεσμικές λύσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές». Εν συνεχεία, το πρωί της Κυριακής ο ίδιος ο Α. Λοβέρδος είχε επισημάνει ότι «αυτά λύνονται με τα μάτια, δεν χρειάζονται δηλώσεις ή ψηφοφορίες, πάμε ως έχουμε».

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε επιστολή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, πριν τη συνεδρίασή της όπου τόνιζε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ αυτονόητη τη δέσμευση όλων μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ακολουθώντας τον δρόμο της ενότητας, των θεσμικών διαδικασιών και, εν τέλει, της κοινής λογικής» και προειδοποιώντας ότι «τυχόν αχρείαστες αντιπαραθέσεις επί διαδικαστικών ζητημάτων θα εκπέμψουν ένα απωθητικό μήνυμα εσωστρέφειας στους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που ζητούμε από αυτούς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου».

Από την πλευρά του και ο Παύλος Χρηστίδης διεμήνυσε: « Ότι εξυπηρετεί την ενότητα της παράταξής και την εύρυθμη λειτουργία της ΚΟ με βρίσκει σύμφωνο. Δεν τιμά κανένα ενώ είμαστε ακόμα σε πένθος να μπαίνουμε σε συζητήσεις που αφορούν ρόλους».

Το τελικό κείμενο επεξεργάστηκε από όλους, μπήκαν οι τελικές πινελιές το πρωί της Δευτέρας και τελικώς αποφασίστηκαν ομόφωνα τα αυτονόητα:

Ο γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου, θα εκπροσωπεί το Κίνημα στις λειτουργικές και θεσμικές διαδικασίες εντός του Κοινοβουλίου, ενώ ο πρώτος και ο δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Κατρίνης, αντίστοιχα, θα εκπροσωπούν το κόμμα στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις.

Τι αποφασίστηκε στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Στον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της Κ.Ο. ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ιδίως σύγκληση της Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κ.λπ.).

Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη κατά σειρά ορισμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (επερωτήσεις, εξεταστικές επιτροπές, πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κ.λπ.

Επιπλέον, συνεχίζουν να ισχύουν η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.

Κάθε άλλο θέμα θα αντιμετωπίζεται από τον γραμματέα της Κ.Ο. και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους Βουλευτές και τον Διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται το συντονιστικό όργανο ή θα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Σκανδαλίδης: Η προστατευτική σκιά της Φώφης υπερκέρασε τις μικροεπιδιώξεις

Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε:

«Η προστατευτική σκιά της Φώφης ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και υπερκέρασε κάθε προσωπική μας μικροεπιδίωξη. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο στόχος μας τώρα είναι η αθρόα προσέλευση στη κάλπη της 5 Δεκέμβριου. Οι οιωνοί είναι καλοί. Η επόμενη μέρα θα είναι πιο φωτεινή για μας». Εκλογές ΚΙΝΑΛ

Οι υποψήφιοι ξεκινούν περιοδείες

Μετά το σβήσιμο της φωτιάς που πήγε να ανάψει, οι 6 υποψήφιοι επικεντρώνονται πλέον στον προεκλογικό αγώνα.

Παπανδρέου: Οι απαντήσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση, η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που μπήκε τελευταίος στην κούρσα διαδοχής, ξεκινά περιοδείες ανά την Ελλάδα – ίσως από τη Αχαΐα – ενώ έκανε τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις.

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι «δεν αναζητώ ούτε δικαίωση ούτε τη ρεβάνς. Πιστεύω ότι λείπει από τη χώρα ο προοδευτικός χώρος, αισθάνθηκα την ευθύνη μου απέναντι στην παράταξη και την πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς». Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ στην παράταξη. Τα σύμβολα «μας ανήκουν» και «θα τα αξιοποιήσουμε» παραπέμποντας στο συνέδριο του Μαρτίου. Απαντώντας στα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, είπε ότι δεν σημαίνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο άσκησε έντονη κριτική λέγοντας ότι δεν είναι προοδευτικό κόμμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε ως κυβέρνηση κι ως αντιπολίτευση.

Ήταν και παραμένει συντηρητικό κόμμα.

Στη κυβέρνηση χρησιμοποίησε το κράτος και παρενέβη εκεί που δεν έπρεπε. Τί προτείνει σήμερα;». Ακόμη, ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο από το αποτέλεσμα της απλής αναλογικής να σχηματιστεί κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΚΙΝΑΛ και το κόμμα του κ. Βαρουφάκη. «Δεν θέλω να γίνουμε το δεκανίκι κανενός» σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχει η δυνατότητα κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ το έκανε το ’89 για να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα συντηρητικότατο κομμάτι, τους ΑΝΕΛ, του κ. Καμμένου. Κι εν τέλει υπάρχουν ξανά οι εκλογές, τις οποίες δεν αποκλείω». Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι απέδωσε το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί, στην έλλειψη συναίνεσης και στην πόλωση που δημιουργήθηκε τα χρόνια της κρίσης.

Επίσης επισκέφθηκε χθες τον ΕΟΔΥ, το Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ και τον συνδεδεμένο με το Νοσοκομείο Ξενώνα του Συλλόγου ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ. Σε δηλώσεις του, επανέλαβε ότι «κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί το εμβόλιο» καθώς «είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να μειώσουμε την εξάπλωση αυτής της πανδημίας». Ωστόσο, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ευρύτατη συναίνεση και συνεργασία, όχι επιβολή, όχι με τρόπο αυταρχικό, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να καταλάβει τη σημασία του εμβολιασμού». Τέλος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και υποδομές, αλλά και στρατηγικής πρόληψης.

Ο Γ. Παπανδρέου επίσης σε ανακοίνωσή του χαιρέτισε ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την απόφαση της Συνόδου των G20 να εγκρίνουν την συμφωνία του ΟΟΣΑ για έναν παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο 15% με σκοπό να τεθεί σε εφαρμογή το 2023, θυμίζοντας ότι το είχε προτείνει από το 2009.

Ανδρουλάκης: Μέσα Νοεμβρίου παρουσιάζει την πολιτική του πλατφόρμα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινά να φορτσάρει με περιοδείες, με την μεγάλη συγκέντρωση (φυσικά το μέγεθος είναι σε συνάρτηση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα) στην Αθήνα, στα μέσα του Νοεμβρίου, όπου θα παρουσιάσει την πολιτική του πλατφόρμα. Πέμπτη και Παρασκευή θα περιοδεύσει στο λεκανοπέδιο και από Σαββατοκύριακο ξεκινά εξορμήσεις στην περιφέρεια.

Παράλληλα, συνεχίζει τις εμφανίσεις του σε ΜΜΕ, ενώ κλιμακώνει τις παρεμβάσεις του για ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και θέματα καθημερινότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την κρίσιμη φάση της πανδημίας που βιώνουμε, ασκώντας κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς. «Επιλέγοντας να μη γίνει δυσάρεστη, η Κυβέρνηση έχει στην ουσία παραιτηθεί από την ευθύνη της για τη βελτίωση του εμβολιαστικού προγράμματος. Είναι σαφές ότι πορεύεται πλέον χωρίς σχέδιο και στρατηγική. Καθημερινά, χάνονται δεκάδες συνάνθρωποί μας, ενώ σπάμε τα ρεκόρ κρουσμάτων και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχώς αυξάνεται.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των εμβολιασμών είναι αρκετά χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με τη χώρα μας να βρίσκεται στη 19η θέση, ενώ 1 στους 4 ηλικιωμένους άνω των 80 ετών παραμένει ανεμβολίαστος» τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης σε ανακοίνωσή του και ζητά, έστω και τώρα, να ληφθούν τα εξής μέτρα άμεσα και αποφασιστικά:

α) επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες, β) απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων και διαρκείς έλεγχοι, γ) στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης σε περιφερειακό επίπεδο, που θα λαμβάνει υπόψη τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, δ) ενίσχυση των εμβολιασμών πόρτα-πόρτα.

«Όσο οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν, τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται. Από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση οφείλει να δράσει με αποφασιστικότητα τώρα και όχι να μεταθέτει τις σοβαρές αποφάσεις για αύριο. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ η Ιταλία είχε προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών από τον περασμένο Μάρτιο, η κυβέρνηση καθυστέρησε δηλώνοντας τότε ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει «εστίες έντασης» στα νοσοκομεία, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, ενώ το πρόβλημα είχε εμφανιστεί από το τέλος Φεβρουαρίου. Είναι προφανές ότι η αποστολή SMS δε θα αλλάξει κάτι δραματικά.

Όπως δεν αρκεί μόνο ο ορισμός προσώπων κοινής αποδοχής για τη διαχείριση της πανδημίας, όταν όσοι το προτείνουν, διακρίνονται από έλλειμμα αξιοπιστίας. Όλα τα κόμματα οφείλουν να λειτουργήσουν υπεύθυνα, ενιαία και συντεταγμένα. Οι εξαιρέσεις, οι αστερίσκοι και το κλείσιμο του ματιού σε ακραίες, αντιεμβολιαστικές ρητορείες για βραχυπρόθεσμα κομματικά οφέλη, έχουν τραγικές συνέπειες για όλους μας» καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης.

Όσο για τα ντιμπέιτ, ο κ. Ανδρουλάκης σε επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ, ζητεί να γίνουν δύο μεταξύ των έξι υποψηφίων και άλλο ένα μεταξύ των δύο που θα περάσουν στο β’ γύρο.

«Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες την ευκαιρία να ακούσουν όλους τους υποψηφίους και να αξιολογήσουν το πρόγραμμα και τις προτάσεις τους για την προοπτική του Κινήματός μας, τον ρόλο της Δημοκρατικής Παράταξης για τη χώρα και τη βελτίωση της καθημερινότητας του ελληνικού λαού. Για τον λόγο αυτό, επανέρχομαι στην πρότασή μου να διεξαχθούν δύο τηλεοπτικές τηλεμαχίες (debate) πριν από τον πρώτο γύρο με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων και επιπλέον μία μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων πριν από τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε η συζήτηση αυτή να γίνει με θεσμικό τρόπο, διασφαλίζοντας την ισότιμη παρουσία όλων μας» αναφέρει.

Περιοδεύει ο Λοβέρδος, την Τετάρτη δίνει συνέντευξη Τύπου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα. Σήμερα θα μεταβεί στο νομό Ηλείας και θα επισκεφθεί Ανδραβίδα, Λαχαινά, Γαστούνη, Αμαλιάδα, Καλάβρυτα για να καταλήξει στον Πύργο όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα πραγματοποιήσει ομιλία.

Την Τετάρτη στις 12:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Κάραβελ, όπου θα ξεδιπλώσει την ατζέντα του, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο Μαρούσι και την Παρασκευή θα περιοδεύσει στα Ιωάννινα.

Ταυτόχρονα, επιμένει να εστιάζει την προσοχή του σε κοινωνικά θέματα και να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο για το θέμα της πανδημίας. Ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος από προηγούμενο Νοέμβριο μιλούσε για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και εν συνεχεία είχε προτείνει να επεκταθεί και σε εστίαση, παιδεία, τουρισμό, κατέθεσε ερώτηση στον υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη, ζητώντας να μάθει «Σε ποια νοσοκομεία απεβίωσαν ασθενείς με Covid-19 από τον Οκτώβριο 2020 και πόσοι στο καθένα έως σήμερα;».

Παράλληλα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ διεμήνυσε: «Δεν μπορούμε να τα έχουμε καλά με όλους. Μόνο με τη δημόσια υγεία πρέπει η κυβέρνηση να τα έχει καλά» εξειδικεύοντας τα μέτρα προτείνει στην εκπομπή «Αταίριαστοι»».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος λέει ναι σε όσα περισσότερα debate είναι δυνατόν μεταξύ των υποψηφίων και μάλιστα προτείνει να είναι όλοι όρθιοι. Όπως λένε συνεργάτες του, τη διαδικασία αυτή την αντιλαμβάνεται ως διάλογο για παράταξη καθώς όσο περισσότεροι ακουστούν οι θέσεις του καθενός, τόσο το καλύτερο για τη μαζική συμμετοχή στις κάλπες, που είναι και το ζητούμενο για την παράταξη.

Χάρης Καστανίδης: Διακρίνω αγωνία με τις «δημοσκοπήσεις» χειραγώγησης

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής του κόμματος, Χάρης Καστανίδης, σχολίασε καυστικά δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν.

«Σχετικά με την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, διακρίνω μια αγωνία με τις “δημοσκοπήσεις” χειραγώγησης, που άρχισαν να κυκλοφορούν στον αέρα» έγραψε στο twitter.

Παράλληλα, συνεχίζει τις δημόσιες εμφανίσεις και περιοδείες του, διαμηνύνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι «θα φτάσει μέχρι τέλους.

Ειδικότερα, ο κ. Καστανίδης τη Τετάρτη στις 19:00 θα κάνει πολιτική συγκέντρωση και συζήτηση με φίλους στις ΒΔ συνοικίες της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 5/11/2021 θα πραγματοποιήσει πολιτική συγκέντρωση στην Β’ Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Δρυμού (19:30), ενώ το Σάββατο 6/11/2021 θα κάνει επίσκεψη και πολιτική συγκέντρωση στην πόλη της Καβάλας (18:30).

Γερουλάνος: Προτείνει 4 θεματικά debates στην περιφέρεια, ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους αποδήμους

Ο Παύλος Γερουλάνος προτείνει 4 θεματικά debates που θα διεξαχθούν σε τέσσερις Περιφερειακές πρωτεύουσες.

«Η Φώφη Γεννηματά με την απώλειά της, μας αφήνει μια πολιτική παρακαταθήκη, αυτή της ενότητας, της προσπάθειάς της να κρατήσει τον χώρο ενωμένο, να κοιτάζει μπροστά. Για αυτό, θα ήθελα να προτείνω να κάνουμε μαζί με τους άλλους συνυποψηφίους μου, σοβαρές συζητήσεις, όλοι μαζί, σε 4 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας για να δείξουμε και ότι αυτός ο χώρος έχει θέσεις διακριτές απέναντι στα άλλα κόμματα, αλλά και για να υπογραμμίσουμε την ενότητα την οποία συμβολίζει η Φώφη Γεννηματά» είπε μιλώντας στην εκπομπή του Χρήστου Μιχαηλίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να βλέπουν τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής: «Αυτή η παρακαταθήκη (σ.σ. της ενότητας), μας δεσμεύει σε έναν διάλογο πολιτικό, με σκληρές μεν αντιπαραθέσεις αλλά με πολιτισμό ο οποίος μπορεί να κάνει αυτές στις αντιπαραθέσεις διακριτές και ξεκάθαρες προς όλους όσους θα προσέλθουν στις κάλπες. Πρέπει να ξεχάσουμε τα κόμματα-τσιφλίκια και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής. Και για να γίνει αυτό, οι θέσεις θα πρέπει να μετράνε και στις επιλογές των ψηφοφόρων».

Επιπλέον ο Παύλος Γερουλάνος πρότεινε τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τους αποδήμους:

«Προτείνω ηλεκτρονική ψηφοφορία τουλάχιστον για τους αποδήμους, με ένα μητρώο που θα κλείσει σε έναν μήνα από τώρα. Αυτά δεν τα λέω επειδή είναι πιασάρικα θέματα, παρότι είναι. Το κόμμα πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία. Να γίνει πολύ πιο δημοκρατικό, να προσελκύει κόσμο και όχι να απωθεί. Να βλέπει ο καθένας ο οποίος συμμετέχει, πώς η συμμετοχή της ή του, φέρνει αποτελέσματα».

Χρηστίδης: Περιοδείες σε όλη τη χώρα – Καταθέτει προτάσεις για καθημερινότητα

Ο Παύλος Χρηστίδης συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα. Αυτή την εβδομάδα θα κάνει συναντήσει στα δυτικά και νότια της Αθήνας, ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινά περιοδείες ανά την περιφέρεια: Θα πάει σε Κρήτη, αν. Μακεδονία, Θράκη, Εβρο, Θεσσαλία και φυσικά στην Πελοπόννησο όπου στην Αργολίδα – και λόγω εντοπιότητας – θα πραγματοποιήσει εκδήλωση. Χρηστίδης

Ο Παύλος Χρηστίδης επιμένει σε θέματα καθημερινότητας, όπως έκανε με δημόσιες παρεμβάσεις του για το δυστύχημα με τον ντελιβερά. «Άλλος ένας Διανομέας Φαγητού Νεκρός» είπε και πρότεινε «για τους ανθρώπους που τρέχουν για όλους μας:

  • βαρέα και ανθυγιεινά
  • όριο διαδρομών
  • όχι άλλη μαύρη εργασία- Ασφάλιση για τους ίδιους και το μηχανάκι από τον εργοδότη τους».

Ως προς την πανδημία έχει τονίσει:

Το εμβόλιο είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση όφειλε να έχει ενισχύσει τους πόρους για το ΕΣΥ, όπως ζητάμε δύο χρόνια τώρα.

Άραγε ο DPO (Digital Protection Act Officer) στο Υπουργείο Υγείας νιώθει άνετα με ότι συμβαίνει σε επίπεδο προσωπικών δεδομένων Εξάλλου χθες, με αφορμή το «μαύρο ρεκόρ» κρουσμάτων κορωνοϊού, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και ζητώντας παράλληλα να αξιοποιηθεί η δύναμη της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Οι καθυστερήσεις και οι εμμονές της κυβέρνησης κοστίζουν ακριβά.

Χρειάζεται, άμεσα, σχέδιο για:

Εμβολιασμούς από κινητά συνεργεία

Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για επαγγέλματα που έρχονται σε άμεση επαφή με πολίτες

Ενίσχυση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, στήριξη των ανθρώπων και των δομών του.

Αποκέντρωση της επιχείρησης πειθούς και συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση. Οι τοπικά ενεργοί πολίτες ξέρουν καλύτερα τους συγχωριανούς τους και μπορούν να απευθυνθούν σε αυτούς πιο προσωπικά και πειστικά. Να γίνει ένας σχεδιασμός δράσεων πειθούς με κύριο άξονα την Αυτοδιοίκηση» τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Παράλληλα, από την προηγούμενη εβδομάδα είχε τοποθετηθεί ως προς τη διεξαγωγή debates λέγοντας: Να κάνουμε όσα περισσότερα γίνεται, για να γίνουν ξεκάθαρες θέσεις, απόψεις, προτάσεις και να επιλέξουν οι πολίτες».

Κινήσεις Πολιτών: Ζητούν ηλεκτρονική ψηφοφορία για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ζητούν οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο και μέλη της ΕΔΕΚΑΠ, όλους του υποψηφίους Προέδρους (σ. Νίκο Ανδρουλάκη, σ. Παύλο Γερουλάνο σ. Χάρη Καστανίδη σ. Ανδρέα Λοβέρδο σ. Γιώργο Παπανδρέου σ. Παύλο Χρηστίδη) την Πρόεδρο και το Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής ζητούν να εφαρμοστεί υβριδική ψηφοφορία δηλαδή τόσο δια ζώσης με την παραδοσιακή κάλπη όσο και με εξ αποστάσεως με Ηλεκτρονική Ψηφοφορία (e-voting).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments