Ελλάδα

Covid Free Gr Wallet: Ακόμη μια ψηφιακή καινοτομία – Πώς θα αποθηκεύουμε εύκολα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Covid Free Gr Wallet: Ακόμη μια ψηφιακή καινοτομία – Πώς θα αποθηκεύουμε εύκολα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού
Covid Free Gr Wallet: Ακόμη μια ψηφιακή καινοτομία έρχεται να προστεθεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πλέον εκτός από το gov.gr και μια σειρά άλλων υπηρεσιών προστίθεται και το Covid Free Gr Wallet.

Ακόμη μια ψηφιακή καινοτομία έρχεται να προστεθεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πλέον εκτός από το gov.gr και μια σειρά άλλων υπηρεσιών προστίθεται και το Covid Free Gr Wallet.

Πλέον οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις COVID σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tabletτους έχουν πλέον οι πολίτες μέσω του Covid Free Gr Wallet. Είναι μια εφαρμογή η οποία παραπέμπει αρκετά σε άλλες υπηρεσίες όπως τραπεζών, εισιτηρίων και θεαμάτων.

Τι είναι το Covid Free Gr Wallet

Η νέα εφαρμογή που υλοποίησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απλοποιεί την αποθήκευση και επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών covid, διευκολύνοντας τους ελέγχους. Είναι διαθέσιμη μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store.

Τι πρέπει να κάνετε

Η χρήση της είναι ιδιαίτερα απλή: για να αποθηκευτεί το έγγραφο στο wallet, ο πολίτης μπορεί είτε να σκανάρει το QR code στην εφαρμογή, είτε να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf. Αμέσως μετά εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet». Η αποθήκευση είναι δυνατή τόσο για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 όσο και για την εθνική Βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, για όσα άτομα ο πολίτης επιθυμεί, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλη την οικογένεια.

Ανάρτηση στο twitter για τη νέα ψηφιακή εφαρμογή έκανε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Πάνω από 300 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές φέτος

Ο αριθμός των ψηφιακών συναλλαγών από 8.8 εκατομμύρια το 2018, έφτασε τα 150 εκατομμύρια μόλις σε ένα εξάμηνο το 2021, με την εκτίμηση ότι για το τρέχον έτος θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο “τραπέζι” και νέες e-υπηρεσίες

Όπως έχει ανακοινώσει ο κ. Πιερρακάκης  έρχονται ακόμα περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες στον πυρήνα τους θα έχουν την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή να διευκολύνουν τον πολίτη και την επιχείρηση. Κάποιες από αυτές είναι η ίδρυση ατομικής επιχείρησης, τις μεταβιβάσεις ακινήτων, ο οποίες θα γίνονται με ψηφιακό σύστημα στο συμβολαιογράφο, τις ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης και τις ανανεώσεις διαβατηρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments