Αθλητισμός

Άγιαξ: Ο Τεν Χαγκ αξιολογεί την απόδοση κόντρα στη Ντόρτμουντ

Άγιαξ: Ο Τεν Χαγκ αξιολογεί την απόδοση κόντρα στη Ντόρτμουντ
Άγιαξ: Παρά τη σπουδαία νίκη, ο προπονητής της ομάδας επισήμανε τα λάθη της κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Άγιαξ μπορεί να εξασφάλισε από χθες την πρόκριση στην επόμενη φάση νοκ άουτ («16») του Champions League, φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, αλλά ο προπονητής Έρικ τεν Χαγκ, έσπευσε να επισημάνει τα λάθη που θα μπορούσαν να είχαν κοστίσει στην ομάδα του, προτού να σκοράρει τρεις φορές στα τελευταία 19 λεπτά και φτάσει στη νίκη (1-3).

Άγιαξ: «Αν θέλεις να πας μακριά ως ομάδα, πρέπει να είσαι επικριτικός»

«Αν θέλεις να πας μακριά ως ομάδα, πρέπει να είσαι επικριτικός», είπε στην ολλανδική τηλεόραση. «Μπορείς να το κάνεις καλύτερα μετά από μια νίκη και μετά την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Όμως στο πρώτο μέρος κάναμε μεγάλα λάθη και δώσαμε δύναμη στον αντίπαλο. Η Ντόρτμουντ έχει καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Ήμασταν πολύ ανυπόμονοι και χάσαμε πάρα πολλές μπάλες».

Ήταν η πρώτη φορά που ο Άγιαξ κέρδισε τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του στη φάση των ομίλων του Champions League, ξεπερνώντας τις τρεις νίκες που σημείωσε στην αρχή της διοργάνωσης 1995/96. «Αυτό δείχνει ότι πάμε καλά», πρόσθεσε ο 51χρονος Ολλανδός προπονητής. «Μπορούμε να παρουσιάσουμε υπέροχο ποδόσφαιρο, αλλά μπορούμε επίσης να παίξουμε άσχημα όπως στο πρώτο ημίχρονο με την Ντόρτμουντ. Δείξαμε όμως χαρακτήρα και αντοχή. Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας».

Άγιαξ: Η σπουδαία νίκη απέναντι στη Ντόρτμουντ

Ο Άγιαξ είχε επικρατήσει με 4-0 της Ντόρτμουντ στο Άμστερνταμ και οι Βεστφαλοί έψαχναν τη ρεβάνς. Η απουσία του Έρλινγκ Χάλαντ δεν φάνηκε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, όμως στο Champions League ήταν αισθητή, αφού απέτυχαν να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του 37χρονου τερματοφύλακα του “Αίαντα”, Ρέμκο Πάσφεερ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 29′ ο Άντονι έκανε δύο ντρίμπλες σε δύο αντιπάλους και στη δεύτερη εξ αυτών, ο Ματς Χούμελς τον σταμάτησε με τάκλιν. Ο Μάικλ Όλιβερ έδειξε κόκκινη κάρτα στον Γερμανό στόπερ επειδή έκανε τάκλιν με άλμα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και το χρόνο που χρειάστηκε κι ο VAR για να συμφωνήσει. Λίγα λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν όμως, αφού ο Τζουντ Μπέλιγχαμ κέρδισε πολύ εύκολο πέναλτι, με τον Μάρκο Ρόις να ανοίγει το σκορ. Άγιαξ

Ο Μάρκο Ρόζε έριξε στον αγώνα τον Μάριν Πόνγκρατσιτς για να αναπληρώσει το κενό στα στόπερ της Μπορούσια, όμως ο Κροάτης στόπερ βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα. Ο Άγιαξ πολιορκούσε την περιοχή του Γκρέγκορ Κόμπελ, ο οποίος δεν αισθανόταν ασφάλεια, κάτι που ήταν εμφανές.

Στο 72ο λεπτό ο Πόνγκρατσιτς με κεφαλιά προς τα πίσω μετέτρεψε μία σέντρα του Άντονι από δεξιά σε ασίστ για τον Ντούσαν Τάντιτς, ο οποίος με προβολή σκόραρε και ταυτόχρονα τραυματίστηκε στα γεννητικά όργανα από το δοκάρι! Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Σεμπαστιάν Αλέ να τροφοδοτηθεί από δεξιά με τον Άντονι για το γκολ της ανατροπής, με τον Γάλλο να σκοράρει για 7η φορά σε τέσσερις αγώνες. Στις καθυστερήσεις ήρθε το τελικό “χτύπημα” με ασίστ του Άντονι στον Ντάβι Κλάασεν για το τελικό 3-1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments