Αθλητισμός

Champions League: Νίκη πρόκριση για την Λίβερπουλ – Πικρή ήττα για την Σερίφ

Champions League: Νίκη πρόκριση για την Λίβερπουλ – Πικρή ήττα για την Σερίφ
Champions League: Γεμάτη από ματς αστέρων ήταν η σημερινή βραδιά με νίκη του Άγιαξ, της Μάντσεστερ Σίτι, της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ισοπαλία της Παρί Σεν Ζερμέν.

Βραδιά πολλών αστέρων και πολλών γκολ για την πρεμιέρα των Ομίλων του Champions League. Ήδη την Τρίτη η Τσέλσι κατάφερε να νικήσει την Μάλμε με γκολ του Ζιγές. Ακόμη, η Βόλφσμπουργκ νίκησε την Ζάλτσμπουργκ κρατώντας ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης.

Πιο συγκεκριμένα, αν και η βραδιά δεν έχει ντέρμπι, έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον. Ο λόγος είναι η θέση των ομάδων στην κατάταξη τους στους ομίλους του Champions League. Τα δύο ματς που τράβηξαν το ενδιαφέρον είναι εκείνο της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Λίβερπουλ και ο αγώνας της Ίντερ με την Σέριφ.

Μάντσεστερ Σίτι – Κλαμπ Μπριζ 4-1

Στο 15′ ο Φόντεν έκανε μια έξοχη ατομική προσπάθεια μέσα στην περιοχή, μοίρασε στον Ζοάο Κανσέλο στα δεξιά, ο οποίος κατευθυνόταν προς την περιοχή. Αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Φόντεν και εκείνος από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 17′ ο Βανάκεν εξαπέλυσε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Έντερσον απέκρουσε την μπάλα, ωστόσο ο Στόουνς στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα.

Σε φάση διαρκείας στα καρέ των Βέλγων, ο Κανσέλο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μαχρέζ όντας αμαρκάριστος την έστειλε στα δίχτυα με ωραία κεφαλιά στο 54′.

Στο 72′ ο Στέρλινγκ έκανε το 3-1 και στο 93′ ο Ζεζούς σφράγισε την νίκη με 4-1.

Λειψία – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Στο 8′ ο Αντρέ Σίλβα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ενκουνκού με κεφαλιά μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα. O Νεϊμάρ έκανε μια εκπληκτική κάθετη μπαλιά στον Εμπαπέ, αυτός έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Λειψίας από οριακή θέση και έδωσε την κάθετη μπαλιά στον Βαϊνάλντουμ, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-1.

Επίσης στο 39′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μαρκίνιος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Βαϊνάλντουμ με κοντινή κεφαλιά στη μικρή περιοχή, όντας αφύλαχτος έκανε το 2-1. Στο 93′ ο Σζομποσλάι σφράγισε την ισοπαλία.

Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

Στο 13′ η Λίβερπουλ μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε εκπληκτική σέντρα από τα δεξιά, ο Ζότα κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Ατλέτικο και με το κεφάλι έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 21′ η Λίβερπουλ έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε ακόμη μία υπέροχη ασίστ στον Μανέ, ο οποίος κινήθηκε ανάμεσα σε Κόκε και Φελίπε για να στείλει με ωραίο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Ημίχρονο στο Λίβερπουλ – Ατλέτικο. Οι Reds έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και είναι μπροστά με 2-0 χάρη στα γκολ των Ζότα (13′) και Μανέ (21′). Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονται με δέκα παίκτες από το 37′ εξαιτίας απευθείας κόκκινης κάρτας στον Φελίπε.
Ο Σουάρες έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Μάτιπ, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης.
Η Λίβερπουλ ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, κυκλοφορεί την μπάλα και ψάχνει χώρο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα ακόμη γκολ. Η Λίβερπουλ επικράτησε εύκολα 2-0 της Ατλέτικο με γκολ του Ζότα (13′) και του Μανέ (21′) και πήρε την πρόκριση στη φάση των 16 του Champions League ως πρώτη στον δεύτερο όμιλο.

https://www.youtube.com/watch?v=AD0PXhReujs

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπεσίκτας 4-0

Ο Γιλμάζ ανατρέπει άτσαλα τον Γκονσάλβες στην περιοχή και από τη βούλα ο Πορτογάλος κάνει το 1-0 στο 31′. Ο Πορτογάλος επιθετικός Γκονσάλβες με σουτ εντός περιοχής κάνει το 2-0 στο 37′.

Στο 41′ ο  Παουλίνιο κάνει παράλληλη με την εστία κίνηση, σουτάρει με το αριστερό εκτός περιοχής και βάζει ένα όμορφο γκολ.
Αντεπίθεση από αριστερά, η χαμηλή παράλληλη μπαλιά απομακρύνεται πάνω στον Σαράμπια, που δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά και με βολέ κάνει το 4-0 στο 56′.

https://www.youtube.com/watch?v=iesjw3Q3T54

Ντόρτμουντ – Άγιαξ 1-2

Ο Μαζραουί μαρκάρει τον Μπέλιγχαμ με λίγο παραπάνω δύναμη, όπως κρίνει ο Όλιβερ στο video, καταλογίζοντας πέναλτι. Ο Ρόις κάνει το 1-0 στο 37′.

Γέμισμα από δεξιά, ο Πόνγκρατσιτς πιάνει κεφαλιά προς τα πίσω και στην ουσία δίνει ασίστ στον Τάντιτς, που από κοντά με προβολή κάνει το 2-1. Το αποτέλεσμα της προβολής είναι να χτυπήσει με το δοκάρι στα γεννητικά όργανα!

Σέντρα του Άντονι από δεξιά, ο Αλέ πιάνει πανέμορφη κεφαλιά προς τα πίσω και κάνει την ανατροπή για τον Άγιαξ. Στις καθυστερήσεις ο Άντονι δημιουργεί και το τρίτο γκολ του Άγιαξ, με εκτελεστή αυτήν τη φορά τον Κλάασεν.

Σέριφ – Ίντερ 1-3

Ο Κροάτης αδειάζει υπέροχα δύο αντιπάλους, σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια ενός παίκτη της Σέριφ και νικάει τον Αθανασιάδη κάνοντας το 1-0 για την Ίντερ.
Στο 66′ κόρνερ από δεξιά, ο Ντε Φράι πιάνει την πρώτη κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αποκρούει ο Αθανασιάδης, ο Σκρίνιαρ παίρνει το ριμπάουντ από κοντά, πάνω στον Αθανασιάδη και ο Σλοβάκος τελικά πάνω στη γραμμή κάνει το 2-0.
Στην πρώτη ενέργειά του στον αγώνα, ο Σάντσες εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας και μπαίνει στην περιοχή, γράφοντας το 3-0 στο 82′.
Η Ίντερ αντιμετώπισε μια σκληροτράχηλη Σέριφ στο Τίρασπολ και τελικά έφυγε νικήτρια με 3-1 για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Champions League, κάνοντας την προσπέραση στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ο Γιώργος Αθανασιάδης έκανε ορισμένες σημαντικές επεμβάσεις, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν απέναντι στους Ιταλούς που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 25 τελικές προσπάθειες.

https://www.youtube.com/watch?v=45rQX46II3c

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments