Αθλητισμός

Ολυμπιακός: «Τελικός» απόψε με Άιντραχτ

Ολυμπιακός: «Τελικός» απόψε με Άιντραχτ
Ολυμπιακός: Με νίκη απόψε κόντρα στην Άιντραχτ σκαρφαλώνει ξανά στην πρώτη θέση.

Όλα για όλα τα παίζουν απόψε στον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδος φιλοξενούν στο «καμίνι» του «Γ. Καραϊσκάκης» την Άιντραχτ ((19:45, Cosmote Sport 3) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής  των ομίλων του Europa League με στόχο τη νίκη, που θα τους στείλει ξανά στην πρώτη θέση, αλλά και αγκαλιά με την πρόκριση στους «16». Μια νίκη πολλά παραπάνω από 3 βαθμούς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, αλλά λογικά σχεδόν σίγουρη θέση στην ενδεκάδα φέρεται να έχουν οι Βατσλίκ, Ρεάμπτσιουκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, Εμβιλά, Μασούρας και Ελ Αραμπί. Υπάρχει μια θέση στο ένα φτερό της επίθεσης που διεκδικούν οι Ονιεκουρού και Ρόνι Λόπεζ, αλλά και ο Βαλμπουενά με λιγότερες πιθανότητες. Θέση διεκδικεί και ο Μπουχαλάκης στο κέντρο.

Εκτός είναι ο Σισέ που συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος.

Όλοι στο Ρέντη γνωρίζουν πως το αποψινό ματς είναι Must win game, ίσως το πιο σημαντικό μέχρι στιγμή στη σεζόν.

Σημαντική απώλεια για τους Γερμανούς είναι αυτή του Κόστιτς.

Μαρτίνς: «Χρειαζόμαστε πίεση για να επικρατήσουμε»

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για την έλλειψη πίεσης που δεν είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία. Ο πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» υποστηρίζει στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Άϊντραχτ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ότι η πίεση θα είναι το στοιχείο που θα δώσει στον Ολυμπιακό τη δύναμη για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Μαρτίνς

Τι ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού

Για το τι διαφορετικό πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός σε σχέση με την Φρανκφούρτη. «Μετά την ανάλυση του προηγούμενου αγώνα, ο τομέας διόρθωσης είναι η πίεση. Δεν το είχαμε καταφέρει, όπως θα έπρεπε. Επίσης δεν είχαμε καλή κατοχή μπάλας, για να κάνουμε φάσεις και να έχουμε αποτελεσματικότητα. Χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση απέναντι σε μια χαρακτηριστική γερμανική ομάδα, να εξασφαλίσουμε κατοχή και να δημιουργούμε φάσεις που να αξιοποιήσουμε».

Αν θεωρεί ότι με την κατοχή ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να μη δεχτεί γκολ, κάτι που συμβαίνει στα τελευταία ματς: «Ανησυχώ, αλλά περισσότερο όταν χάνουμε. Ήταν σημαντικός παράγοντας για τον οποίο χάσαμε, είναι κάτι που δουλεύουμε. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί για να δημιουργήσουμε φάσεις ήταν ένα πρόβλημα στην Φρανκφούρτη. Όταν είμαστε αποτελεσματικοί δεν είναι τόσο ανησυχητικό αν δεχόμαστε γκολ, όπως συνέβη με την Άιντραχτ».
Μαρτίνς

Η απουσία του Κόστιτς αν θα επηρεάσει τα πλάνα του ή αν πιστεύει ότι θα αλλάξει το πλάνο της Άιντραχτ: «Η απουσία του δε θα επηρεάσει τη στρατηγική και τα πλάνα τους, όταν ο Κόστιτς στα τελευταία ματς δεν είχε παίξει στη θέση του ή σε ένα καθόλου, δεν είχε αλλάξει κάτι στο σχήμα τους, οπότε περιμένω κάτι παρόμοιο από πλευράς συστήματος και όχι αλλαγές. Δεν θα αλλάξουμε εμείς το δικό μας σύστημα, αν υπάρχουν αλλαγές δεν θα οφείλεται στην απουσία του παρόλο που είναι πολύ σημαντικός παίκτης».

Για τη συμπλήρωση πενήντα ευρωπαϊκών αγώνων, αν θέλει να το γιορτάσει και ποιο από αυτά τα παιχνίδια θα ξεχώριζε. «Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Έχω έντονες αναμνήσεις σε ευρωπαϊκά ματς στο Καραϊσκάκης και είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί ξανά και στο παιχνίδι με την Άιντραχτ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments