Αθλητισμός

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Κόκκινο το ντέρμπι στο Φάληρο

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Κόκκινο το ντέρμπι στο Φάληρο
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 2-1 επί του Δικεφάλου του Βορρά, ωστόσο προβλημάτισαν πολύ με την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ομάδα του Μαρτίνς που μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο έκανε ένα τραγικό δεύτερο, αλλά τελικά ήταν εκείνη που χαμογέλασε κυρίως λόγω της πολύ καλής εμφάνισης του Αγκιμπού Καμαρά και κέρδισε με 2-1 τον Δικέφαλο του Βορρά. Αναλυτικά όσα εκτυλίχθηκαν στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1.

Οι Ερυθρόλευκοι που είχαν τρία δοκάρια, έδωσαν χώρο στους παίκτες του Λουτσέσκου, χωρίς όμως να το πληρώσουν, με τους Ασπρόμαυρους, που είχαν και αυτοί δοκάρι με τον Μιχαηλίδη, να πληρώνουν το τραγικό πρώτο τους ημίχρονο. Πλέον οι Πειραιώτες συνεχίζουν να είναι πρώτοι έχοντας ένα βαθμό διαφορά από την ΑΕΚ, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στην τρίτη θέση σε απόσταση τεσσάρων βαθμών. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Το ματς

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν να πιέσουν από νωρίς την άμυνα του Δικέφαλου του Βορρά, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να δείχνουν πως θέλουν να χτυπήσουν στην κόντρα και στο ανοιχτό γήπεδο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας, δεν έβρισκαν χώρους ώστε να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη.

Όσο περνούσε ο χρόνος οι Ασπρόμαυροι άρχισαν να έχουν στα πόδια τους τη μπάλα, προσπαθώντας να ανοίξει την άμυνα των Πειραιωτών από τα πλάγια, όμως στο 22′ ο Εσίτι θα πιεστεί από τον Ρέαμπτσιουκ, θα χάσει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη, με τον Αγκιμπού να παίρνει την μπάλα και να πλασάρει, με την προσπάθειά του να κοντράρει πάνω στα πόδια του Βαρέλα και να καταλήγει στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

Πέντε λεπτά μετά οι παίκτες του Μαρτίνς θα βγουν στην αντεπίθεση, με τον Μασούρα να σουτάρει από πλάγια θέση, όμως η μπάλα θα κοντράρει πάνω στον Βαρέλα, με τον Μαντί Καμαρά να επιχειρεί νέα προσπάθεια έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως θα καταλήξει λίγο έξω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Στο 29′ ο Ολυμπιακός θα ακουμπήσει το δεύτερο γκολ, όταν ο Λαλά θα βρει πολύ ωραία τον Ροντρίγκες, με τον τελευταίο να την γυρίζει στον Ελ Αραμπί που θα σουτάρει με τον τερματοφύλακα του Δικέφαλου να ακουμπάει την μπάλα και να καταλήγει στο δοκάρι, ενώ ο Μαροκινός θα πάρει το… ριμπάουντ όμως η κεφαλιά του θα βρει και πάλι στο ίδιο σημείο και θα καταλήξει άουτ.

Ό,τι όμως δεν κατάφερε ο Ελ Αραμπί θα το κάνει ο Μασούρας στο 31′. Ο Αγκιμπού Καμαρά θα κλέψει την μπάλα και θα βγάλει πολύ ωραία στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, που με άψογο πλασέ θα νικήσει για δεύτερη φορά τον Πασχαλάκη κάνοντας το 2-0. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους θα έρθει στο 35′ με τον Μπίσεβαρ να βρίσκει πολύ ωραία τον Ζίβκοβιτς στα αριστερά, με τον Σέρβο να γυρνάει στον Σβαμπ, όμως το σουτ του τελευταίου θα περάσει άουτ. Στο 39′ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν και πάλι με τον Λαλά να σουτάρει από πλάγια θέση, όμως η προσπάθειά του θα καταλήξει στα εξωτερικά δίχτυα της εστίας του ΠΑΟΚ.

Στην επανάληψη

Στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 51′ και πάλι οι γηπεδούχοι θα ακουμπήσουν το γκολ, όταν μετά από ωραία μπαλιά, ο Αγκιμπού Καμαρά θα κάνει ντρίμπλα στον Βαρέλα και θα σουτάρει από αριστερά, με τον Πασχαλάκη να ακουμπάει την μπάλα και να την στέλνει στο δοκάρι και από εκεί κόρνερ. Επτά λεπτά μετά ήταν η στιγμή για τους φιλοξενούμενους να σημαδέψουν το δοκάρι του Βατσλίκ, αυτή τη φορά, όταν ο Ζίβκοβιτς θα εκτελέσει φάουλ από τα αριστερά με σέντρα και δύο παίκτες του ΠΑΟΚ θα βρεθούν μόνοι τους στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μιχαηλίδη να κάνει το κοντρόλ και να σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει στην οριζόντια δοκό και να φεύγει άουτ. Στη συνέχεια οι παίκτες του Λουτσέσκου θα πάρουν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει πραγματικά την εστία του Ολυμπιακού, με τους αμυντικούς του Μαρτίνς να κόβουν τις ενέργειες των αντιπάλων τους.

Η επόμενη καλή στιγμή για τον Δικέφαλο θα έρθει στο 72′ όταν ο Ροντρίγκο θα συνεργαστεί πολύ ωραία με τον Ζίβκοβιτς, με τον πρώτο να γυρίζει στο ύψος του πέναλτι στον Ελ Καντουρί που ήταν αμαρκάριστος, όμως ο Μπουχαλάκης, που είχε μπει στο γήπεδο λίγο νωρίτερα, να παρεμβαίνει και να απομακρύνει την μπάλα. Την ίδια στιγμή οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν να διαχειρίζονται απόλυτα το παιχνίδι και να θέλουν να πετύχουν τρίτο τέρμα στις αντεπιθέσεις χρησιμοποιώντας την ταχύτητα των παικτών τους. Κάτι τέτοιο πήγε να συμβεί στο 80′, όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια η μπάλα θα φτάσει στο Τικίνιο που θα δοκιμάσει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Βαρέλα θα πέσει στην μπάλα και θα διώξει.

Στο 81′ ο Δικέφαλος του Βορρά θα μειώσει και θα ξαναμπεί στον αγώνα, με τον Ελ Καντουρί να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Μουργκ, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του τραυματισμένου Μιτρίτσα, να σουτάρει και να κάνει το 2-1. Στα υπόλοιπα λεπτά του ντέρμπι οι παίκτες του Λουτσέσκου θα προσπαθήσουν να πιέσουν ξανά, όμως χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει 2-1.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Σκόρερ:22′ Α. Καμαρά, 31′ Μασούρας – 81′ Μουργκ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (72′ Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Ροντρίγκες (46′ Ονιεκούρου), Α. Καμαρά (83′ Κούντε), Μασούρας (83′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (59′ Τικίνιο)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ (59′ Μιτρίτσα (78′ Μουργκ)), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Εσίτι (46′ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (59′ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59′ Σφιντέρσκι)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments