Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός από συρροή κρουσμάτων σε γηροκομείο

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός από συρροή κρουσμάτων σε γηροκομείο
Θεσσαλονίκη: Από αυτούς οι επτά εμφάνισαν συμπτώματα και νοσηλεύονται από εχθές σε απλές κλίνες, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης για συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που στεγάζεται έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, μετά από διενέργεια tests εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20 κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη μονάδα.

Θυμίζουμε πως στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν 1.117 νέες λοιμώξεις.

Θεσσαλονίκη: Επτά ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο «Παπανικολάου»

Από αυτούς οι επτά εμφάνισαν συμπτώματα και νοσηλεύονται από εχθές σε απλές κλίνες, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Οι υπόλοιποι είναι ασυμπωματικοί κι έχουν ήδη μπει σε καραντίνα, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι ήταν εμβολιασμένοι, ενώ ερευνάται η “πηγή” της διασποράς.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη Πλεύρη σήμερα

Σε δυο από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα θα βρεθεί σήμερα (05.11.2021) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Πρώτος σταθμός της μίνι περιοδείας του Θάνου Πλεύρη είναι η Λάρισα, όπου θα συναντήσει με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Φώτη Σερέτη και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συσκέψεις με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, αντίστοιχα, καθώς και με διοικητές νοσοκομείων. Ο Θάνος Πλεύρης θα μιλήσει και στο 6ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Πλεύρης

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν τα rapid test

Τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύονται αποτελέσματα των ελέγχων rapid test που διενεργήθηκαν από τις μονάδες του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά έγιναν 2.582 τεστ και βρέθηκαν 121 θετικά δείγματα, με τη θετικότητα να φτάνει στο 4,68%, λίγο χαμηλότερη από εχθές που ανήλθε στο 4,83%.

Σε υψηλά ποσοστά κυμάνθηκε η θετικότητα στα τεστ στην Ξηροκρήνη που άγγιξε το 9.64% όπου από τα 83 rapid test 8 βρέθηκαν θετικά και αφορούν σε 3 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 58 έτη καθώς και στον δήμο Παύλου Μελά που έφτασε το 7.56% όπου από τα 225 rapid test 17 ήταν θετικά και αφορούν σε 6 άνδρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 26 έτη. Να σημειωθεί πως σε αντίστοιχος ελέγχους εχθές η θετικότητα στην Ξηροκρήνη ανήλθε στο 5,97% ενώ στον δήμο Παύλου Μελά στο 5,52%. Θεσσαλονίκη

Πάνω από 14% κυμαίνεται η θετικότητα που προέκυψε από τα τεστ στη Χρυσούπολη Καβάλας καθώς από τα 63 rapid test 9 βρέθηκαν θετικά και αφορούν σε 5 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη. Επίσης, σε 129  ελέγχους στην πόλη της Καστοριάς 16 θετικά δείγματα ήταν θετικά που αφορούν σε 7 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη, με τη θετικότητα να φθάνει στο 12.4%.

Σε ολόκληρη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 180 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 64 Περιφερειακών Ενοτήτων, στις οποίες διενεργήθηκαν 27279 rapid test και ανευρέθηκαν 922 θετικά (3.38%). Από τις 922 περιπτώσεις, οι 468 αφορούν άνδρες και οι 454 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 35.42 έτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments