Διεθνή

Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: Τι χαρά για εμάς που την ανοίξαμε

Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: Τι χαρά για εμάς που την ανοίξαμε
Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: Σε νέες προκλήσεις προχωρά ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας για το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς.

Ολική επιστροφή στις προκλήσεις έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδροςεπιχείρησε να διαψεύσει τις φήμες για σοβαρή επιδείνωση της υγείας του, αν και στις δημόσιες εμφανίσεις του δείχνει εξαιρετικά καταβεβλημένος.

Πιο συγκεκριμένα, εξακολουθούν να ηχούν οι προκλητικές κορώνες του Ταγίπ Ερντογάν που αυτή τη φορά επέλεξε να θίξει το θέμα της Αγίας Σοφίας. Μάλιστα συνεχάρη εαυτόν για το άνοιγμά της σε προσευχές, ενώ η δημοτικότητά του γνωρίζει κατρακύλα όπως άλλωστε συμβαίνει και με την τουρκική λίρα.

Ερντογάν στον ΟΗΕ

“Προσευχόμαστε όλες τις στιγμές; Τι χαρά για εμάς”

«Εμείς το όραμα του την έννοια της Άλωσης θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε στο νου και τις καρδιές της νέας γενιάς. Ανοίξαμε την Αγιά Σοφιά μας; Επίσης στην Αγιά Σοφιά μας, δόξα σοι Κύριε, προσευχόμαστε τις Παρασκευές; Προσευχόμαστε όλες τις στιγμές; Τι χαρά για εμάς!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν αποφάσισε να προχωρήσει και σε έμπρακτη επίδειξη της φυσικής του ικανότητας, παίζοντας μπάσκετ. Λίγες ημέρες πριν, βίντεο έδειχνε τον Τούρκο πρόεδρο να μετακινείται με δυσκολία. Δημοσιογράφοι απέδωσαν την κόπωση στην ορθοστασία, μετά από χειρουργείο για την αφαίρεση κιρσών. Σήμερα όμως, ο Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής, σε τέμενος της συνοικίας Ουρανίγιε, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, επισκέφθηκε ένα λύκειο και συνομίλησε με μαθητές.

Επόμενος σταθμός του ήταν ένα πάρκο που επρόκειτο να εγκαινιάσει. Βλέποντας μια ομάδα νεαρών να παίζουν μπάσκετ μπήκε… αυθορμήτως στον αγώνα. Για του λόγου το αληθές, δεν ήταν ντυμένος με αθλητική περιβολή, αλλά με κοστούμι και εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με τη γραβάτα του, έχοντας αποχωριστεί το σακάκι.

Νέες προκλήσεις από τον Τσαβούσογλου

Την ίδια ώρα ωστόσο η Άγκυρα συνέχισε την προκλητική ρητορική δια στόματος Τσαβούσογλου.

«Απαντήσαμε και απαντούμε στα βήματα που γίνονται εναντίον μας από το δίδυμο Ελλάδας – Κύπρου χωρίς δισταγμό και επί του πεδίου. Από την άλλη πλευρά, η έκκλησή μας για διάλογο ισχύει πάντα. Η πρόταση του προέδρου μας για μια περιεκτική διάσκεψη για την ανατολική Μεσόγειο είναι στο τραπέζι». Τσαβούσογλου

Η πραγματικότητα είναι όμως πως τα ραπίσματα στον τουρκικό αναθεωρητισμό είναι απανωτά και ειδικά στο θέμα των εξοπλισμών από τις ΗΠΑ έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Άγκυρα που προσπαθεί να «βολευτεί» με ότι μπορεί.

«Σχετικά με τα F-16 έχουμε μία πληρωμή 1.4 δις δολαρίων. Εάν το πρόβλημα με το πρόγραμμα των F-35 δεν μπορεί να επιλυθεί, δεν μπορούμε να χάνουμε χρόνο, μπορούμε να αποζημιωθούμε μέσω των F-16. Υπάρχουν τεχνικά θέματα για τα οποία πρέπει να εργαστούμε», είπε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας. svg%3E

Ο Αμερικανός πρέσβης προσπάθησε να καθησυχάσει την Τουρκία τονίζοντας πως δεν απειλείται από τα αμερικανικά σχέδια στην Αλεξανδρούπολη.

Την Τετάρτη, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στη Διεθνή Αεροναυτική Άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ 21» που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments