Αθλητισμός

Ντιέγκο Μαραντόνα: Συλλεκτικές φανέλες της Νάπολι στη μνήμη του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Συλλεκτικές φανέλες της Νάπολι στη μνήμη του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι παίκτες της Νάπολι θα εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο με τις συλλεκτικές φανέλες, στις αναμετρήσεις με την Βερόνα.

Οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι θα συμμετέχουν στους επόμενους τρεις αγώνες της Σέριε A, φορώντας φανέλες που θα τιμούν τον Ντιέγκο Μαραντόνα,

Στις 25 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένα έτος από τον θάνατο του «Ντιεγκίτο»

Στις ιστορικές και συλλεκτικές αυτές φανέλες, απεικονίζεται το πρόσωπο του Μαραντόνα, ο οποίος χάρισε στην Νάπολι τους δύο τίτλους ιταλικού πρωταθλήματος το 1987 και το 1990, που έχουν κατακτήσει οι «παρτενοπέι».

Η Νάπολι, που βρίσκεται στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος με την Μίλαν, θα εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο με αυτές τις φανέλες, στις αναμετρήσεις με την Βερόνα (07/11 εντός), την Ίντερ (21/11 εκτός) και την Λάτσιο (28/11 εντός).
Ντιέγκο Μαραντόνα

Η ανακοίνωση του Συλλόγου λέει χαρακτηριστικά:

«Έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, η Νάπολι τιμά έναν μεγάλο πρωταθλητή, σύμβολο και εικόνα μίας ολόκληρης εποχής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Μέρος των εσόδων, θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς»

Στα 60 του χρόνια έφυγε από ανακοπή ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Σοκ επικρατεί στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στα εκατομμύρια των φιλάθλων που τον θαύμασαν αφού πολλοί από αυτούς τον θεωρούσαν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα γεννήθηκε το 1960 στο Μπουένος Άιρες, αγωνίστηκε αρχικά στις Αρχεντίνος Τζούνιορς και Μπόκα Τζούνιορς, πριν πάρει μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα το 1982, όπου έμεινε μέχρι το 1984. Τότε, μετακινήθηκε στη Νάπολι όπου έγραψε «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, οδηγώντας την ομάδα του φτωχού Νότου της Ιταλίας σε δύο πρωταθλήματα, το Κύπελλο Ιταλίας, το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε ακόμα στις Σεβίλλη και Νιούελς Ολντ Μπόις, για να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα.

Δυστυχώς, η καριέρα του και πάνω από όλα η ζωή του επηρεάστηκε από την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, κάτι στο οποίο οδηγήθηκε στα χρόνια που έπαιζε στην Ιταλία. Όπως και να έχει, οι αναμνήσεις που άφησε ο Ντιεγκίτο είναι χαραγμένες στην καρδιά οποιουδήποτε έχει κλωτσήσει μια μπάλα σε όλα τα μέρη του πλανήτη…

Δείτε τις συλλεκτικές φανέλες

Ντιέγκο Μαραντόνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments