Αθλητισμός

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Στα 60 του χρόνια έφυγε από ανακοπή ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Τη θλιβερή είδηση μεταδίδουν τα Μέσα της Αργεντινής εδώ και κάποια λεπτά. Σοκ επικρατεί στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στα εκατομμύρια των φιλάθλων που τον θαύμασαν αφού πολλοί από αυτούς τον θεωρούσαν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Θυμίζουμε ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 11 Νοεμβρίου μετά από εγχείρηση που έκανε λόγω αιματώματος στο κεφάλι.

Ο Ντιέγκο είχε γιορτάσει στις 30 Οκτωβρίου τα 60α του γενέθλια, πήγε για λίγο να επισκεφθεί τους παίκτες του στην ομαδα της Χιμνάσια Λα Πλάτα για να του ευχηθούν, αλλά όλοι έβλεπαν ότι ήταν πάρα πολύ καταπονημένος. Τελικά, κάτω από την πίεση της κόρης του, Τζανίνα μπήκε στο νοσοκομείο, όπου του έγινε άμεσα επέμβαση καθώς βρήκαν ότι είχε υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε σε ειδικό χώρο για να αναρρώσει. Τελικά, η καρδιά του δεν άντεξε και πέθανε από ανακοπή, όπως μεταδίδουν τα Μέσα στην Αργεντινή. Δείτε την ανάρτηση της Ole:

Η είδηση του θανάτου του, όπως είναι φυσικό, έχει γίνει νούμερο 1 είδηση σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα μεγαλύτερα Μέσα να σταματούν το πρόγραμμά τους για να μεταφέρουν την είδηση που έχει γεμίσει θλίψη όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα γεννήθηκε το 1960 στο Μπουένος Άιρες, αγωνίστηκε αρχικά στις Αρχεντίνος Τζούνιορς και Μπόκα Τζούνιορς, πριν πάρει μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα το 1982, όπου έμεινε μέχρι το 1984. Τότε, μετακινήθηκε στη Νάπολι όπου έγραψε «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, οδηγώντας την ομάδα του φτωχού Νότου της Ιταλίας σε δύο πρωταθλήματα, το Κύπελλο Ιταλίας, το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε ακόμα στις Σεβίλλη και Νιούελς Ολντ Μπόις, για να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Εθνική Αργεντινής το 1986. Στο τουρνουά σημείωσε το γκολ που θεωρείται το καλύτερο όλων των εποχών, καθώς και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα τέρματα, με το χέρι απέναντι στην Εθνική Αγγλίας.

Δυστυχώς, η καριέρα του και πάνω από όλα η ζωή του επηρεάστηκε από την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, κάτι στο οποίο οδηγήθηκε στα χρόνια που έπαιζε στην Ιταλία. Όπως και να έχει, οι αναμνήσεις που άφησε ο Ντιεγκίτο είναι χαραγμένες στην καρδιά οποιουδήποτε έχει κλωτσήσει μια μπάλα σε όλα τα μέρη του πλανήτη…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments