Lifestyle

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Παλάτι το ξύλινο σπίτι της

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Παλάτι το ξύλινο σπίτι της
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπίτι της ήταν όλο ξύλο! Οι δερμάτινοι καναπέδες στο σαλόνι και η βασιλική κρεβατοκάμαρα.

Οι δερμάτινοι καναπέδες και η βασιλική κρεβατοκάμαρα ξεχώριζαν από το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη που ήταν όλο ξύλο.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η περιγραφή του θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Οι δερμάτινοι καναπέδες και η βασιλική κρεβατοκάμαρα ξεχώριζαν από το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη που ήταν όλο ξύλο! Η περιγραφή του θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό…

«Ποιος από αυτούς τους τοίχους είναι της Φίνος Φιλμς;», την είχε ρωτήσει ο Φιλοποίμενας Φίνος, όταν το 1962 η εθνική σταρ έβαζε απλώς το όνομα «Αλίκη» στο κουδούνι του νεοαποκτηθέντος πολυτελούς σπιτιού στην οδό Στησιχόρου.

Εκτός απ’ το να της υπενθυμίσει ότι είχε κάνει τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της στην εταιρία του, ο Φίνος ήθελε να της τονίσει ότι είχε το υψηλότερο κασέ. «Κανείς», του απάντησε ορθά-κοφτά η Αλίκη, που μόλις είχε ολοκληρώσει την πρώτη πανελλαδική περιοδεία της με ρεκόρ εισπράξεων ανά τη χώρα.

Το κομμάτι γης ανάμεσα στην Ηρώδου Αττικού και τη Ρηγίλλης δεν είχε επιλεχθεί τυχαία από τη μεγαλύτερη ντίβα της ελληνικής showbiz. Ο συνειρμός ήταν σαφής. Η μικρή του απόσταση από τα ανάκτορα το καθιστούσε ως το πιο αριστοκρατικό της Αθήνας και παράλληλα την ιδανική τοποθεσία διαμονής για τη «βασίλισσα» του θεάματος. Αλίκη Βουγιοκλάκη

Για τρία χρόνια μετά την αγορά του ακινήτου, η Αλίκη εξακολουθούσε να μένει με τη μητέρα της. Στην οδό Στησιχόρου (όνομα που προέρχεται από τον αρχαίο Σικελό λυρικό ποιητή Τεισία, που μετονομάστηκε λόγω της μοναδικής ικανότητας να διοργανώνει χορούς με τη συνοδεία λύρας ή κιθάρας) μετακόμισε το 1965, μετά το γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Αν και ο (μεγαλωμένος στον Πειραιά) σύντροφος και συμπρωταγωνιστής της δεν ήθελε αρχικά να μείνει εκεί, εν τέλει ενέδωσε. Εκεί στέγασε το ζευγάρι τον έρωτά του, αλλά και τους πολλούς καυγάδες του, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα το διαζύγιο.

Το διαμέρισμα επιπλώθηκε σε μοντέρνο για την εποχή στιλ, όλο σουηδικό ξύλο, με νεωτερισμούς, δερμάτινους καναπέδες και το Centerpiece μπαρ, που την εποχή εκείνη ήταν διαδεδομένο στα αθηναϊκά νοικοκυριά. Το διπλό κρεβάτι με τη γαλάζια ταπετσαρία παρέπεμπε στην επίσης γαλάζια κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισσάβετ…

Το 1969 η οικογένεια θα γινόταν τριμελής με τη γέννηση του Γιάννη, ωστόσο η χαρά του ζευγαριού κράτησε λίγο. Μόλις δύο χρόνια αργότερα θα κατέληγαν σε ουσιαστικό χωρισμό και το 1974 θα έδιναν το οριστικό τέλος στο γάμο τους με επεισοδιακό τρόπο.

Μετά την αποχώρηση του Παπαμιχαήλ, στο σπίτι θα μετακόμιζαν η πιστή αμπιγέζ της Βουγιουκλάκη, Νότα Κονοπίση και η γκουβερνάντα του μικρού Γιάννη, που θα έμενε κοντά στην οικογένεια μέχρι που εκείνος θα μεγάλωνε. Αλίκη Βουγιοκλάκη

Κατόπιν, το διαμέρισμα της Στησιχόρου θα φιλοξενούσε το δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη και αργότερα τον Βλάσση Μπονάτσο, αλλά και τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Μετά την πρώτη (διακοσμητική) ανακαίνιση στα μέσα της δεκαετίας του 70’, θα ακολούθησε άλλη μία στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο Γιάννης μετακόμισε σε ένα στούντιο στην ίδια πολυκατοικία και για όσο διάστημα διήρκεσαν οι εργασίες, η Αλίκη διέμενε στο ξενοδοχείο Meridien (όπου έπεσε θύμα ληστείας). Όταν ολοκληρώθηκε, η νέα εικόνα του διαμερίσματος παρέπεμπε στο αγγλικό στιλ, με κόκκινα δωμάτια και χαρακτηριστική βαρύτιμη επίπλωση.

Πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες όμως, προέκυψε μια δυσάρεστη έκπληξη, όταν, εξαιτίας κακής κατασκευής, προκλήθηκε φωτιά στο διαμέρισμα από το νέο τζάκι που είχε τοποθετηθεί.

Μετά την αποκατάσταση των καταστροφών, η Αλίκη ήταν ενθουσιασμένη με το τελικό αποτέλεσμα. Την άνοιξη του 1996 είχε προσκαλέσει τον αγαπημένο φωτογράφο της Κλεισθένη να την απαθανατίσει, χαρούμενη στο νέο της σαλόνι και στη βεράντα, όπου είχε βγάλει μερικές από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της.

Δυστυχώς ήταν η τελευταία φωτογράφιση της, το νέο look του σπιτιού δεν πρόλαβε να το χαρεί. Η δραματική αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει και στις 23 Ιουλίου του 1996 η Ελλάδα θα αποχαιρετούσε το «πιο λαμπρό αστέρι» της…

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Oταν πήρε φωτιά κυκλοφόρησε βίντεο ντοκουμέντο από τα συντρίμμια του

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτό ήταν το σπίτι της πριν τον γάμο! Είχε μέσα 7 δωμάτια και «βούλιαζε» από δώρα. Αυτό ήταν το σπίτι της θρυλικής ηθοποιού, Αλίκης Βουγιουκλάκη πριν τον γάμο! Είχε μέσα 7 δωμάτια και «βούλιαζε» από δώρα!

Το 1962, τρία χρόνια πριν από τον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήδη μεγάλη σταρ, αγόρασε, στην τιμή των 2.000.000 δραχμών το θρυλικό διαμέρισμά της στον 4ο όροφο στην πολυκατοικία με το νούμερο 3 της οδού Στησιχόρου στην περιοχή των Ανακτόρων. Ακόμα και για την εποχή, η τιμή του διαμερίσματος ήταν ευκαιρία, παρότι, τελικά, η σταρ επένδυσε αρκετά επιπλέον χρήματα για να το ανακαινήσει. Το διαμέρισμα φιλοξένησε, το 1968, στις σελίδες του το περιοδικό Γυναίκα- απ’ όπου και οι φωτογραφίες.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Έπεσε σε κώμα από τον καρκίνο! «Ξηλώστε τα καλώδια…»

Παρότι το σπίτι αγοράστηκε από την σταρ, όταν ήταν ακόμα ελεύθερη, η ίδια, μέχρι να παντρευτεί τον Παπαμιχαήλ σπανίως έμενε σε αυτό, καθώς δεν ήθελε να αποχωριστεί την μητέρα της, Έμυ, και το πατρικό της σπίτι. Το ευρύχωρο διαμέρισμα αποτελούνταν από 7 δωμάτια, σαλόνι και τραπεζαρία αλλά και ένα επιπλέον σαλόνι, το «σαλόνι της κυρίας», όπως το αποκαλούσε η εθνική μας σταρ, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι κούκλες και τα αμέτρητα δώρα των θαυμαστών της.

Το σπίτι η Αλίκη διακόσμησε μόνη της, με το προσωπικό της γούστο, σύμφωνα με το οποίο «πάντρευε» σύχρονα έπιπλα, με κομμάτια- αντίκες που αγαπούσε πολύ. Οι χοντρές κουρτίνες σε κάθε παράθυρο και τζαμαρία εξασφάλιζαν στη σταρ και τον σύζυγό της την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, αφού λέγεται ότι οι γείτονές τους καραδοκούσαν πίσω απόμ παράθυρα και μπαλκονόπορτες να μάθουν τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας των αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού κοινού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments