Αθλητισμός

Βόλος – Άρης 1-2: Τη νίκη την έδωσε ο Γκαρσία στους Κίτρινους

Βόλος – Άρης 1-2: Τη νίκη την έδωσε ο Γκαρσία στους Κίτρινους
Βόλος - Άρης 1-2: Στη «μάχη» του Βόλου τα είχαμε όλα! Επεισόδια, δακρυγόνα, ξύλο, συμπλοκές σε εξέδρα κι αγωνιστικό χώρο, τρεις κόκκινες, δοκάρι και νικητή. Ο Άρης έφυγε με το σπουδαίο διπλό (1-2) χάρη στα γκολ των Εντιαγέ και Γκαρσία.

Νικητής από τον… χαμό του Πανθεσσαλικού Σταδίου αποχώρησε την Κυριακή (7/11) ο Άρης. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 2-1 επί του Βόλου στην, εντός των αγωνιστικών χώρων, ματσάρα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League 1.

Σε ένα ματς με διακοπή… περίπου 55 λεπτών, εξαιτίας εισβολής 1500-2000 οπαδών του Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (σε ματς με πουλημένα 276 εισιτήρια) κι ενώ η ΠΑΕ Βόλος καλούσε μέσω ανακοινώσεών της η διακοπή να αποκτήσει οριστικό χαρακτήρα. Τελικά, ο κ. Καραντώνης έδωσε συνέχεια, με τους με τους «κίτρινους» να επιστρέφουν στα «τρίποντα» και να ανεβαίνουν στην 7η θέση (11β.).

Κορυφαίος για την ομάδα του Μάντζιου ο Ματέο Γκαρσία με γκολ (46′) και ασίστ (35′). Ο Ορόζ μείωσε στο 48′ για την ομάδα της Μαγνησίας, η οποία παρά ότι συνέχισε για τέταρτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη, παρέμεινε στην 4η θέση με 14 βαθμούς.

Με δέκα παίκτες από το 22′ οι δύο ομάδες, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να αποβάλει τους Γκρίλο και Μπερτόγλιο για σύρραξηπου ξεκίνησε εν μέσω διακοπής από τον Μπαριέντος (βρισκόταν στον πάγκο κι αποβλήθηκε επίσης).

Βόλος – Άρης: Πως παρατάχθηκαν

Με τον Κώστα Μπράτσο ως πρώτο προπονητή για ακόμα ένα ματς ο Βόλος, καθώς ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ εξέτιε ποινή από την τιμωρία του κόντρα στην ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι επέλεξαν ως σύστημα το 4-3-3, με τον Κότνικ να υπερασπίζεται την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Ρομέρο, Ρινέρ, Γκρίλο και Φεράρι. Στην τριάδα των χαφ οι Τσοκάνης, Νίνης και Ορόζ (πρώτη φορά βασικός) και στην αντίστοιχη της επίθεσης οι Φερνάντες, Φαν Βέερτ και Μπαρτόλο.

Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος διατήρησε κι εκείνος το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τον Κουέστα στο τέρμα. Στα δεξιά της άμυνας ο Σούντγκρεν, αριστερά ο Γκάνεα, με τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς να συνθέτουν το δίδυμο στα στόπερ. Το αντίστοιχο στα χαφ αποτελούσαν οι Τζέγγο και Εντιαγέ, με τους Μαντσίνι, Μπερτόγλιο και Γκαρσία να κινούνται πίσω από τον Καμαρά.

Βόλος – Άρης: Το ματς:

Καταρχάς, ναι… υπήρχε και ματς. Και στα πρώτα της λεπτά πατούσε καλύτερα ο Βόλος. Για την ακρίβεια έβρισκε τεράστια κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων, τα οποία βέβαια δεν τα εκμεταλλεύτηκε. Σημαντικότερή του φάση σε εκείνο το χρονικό σημείο, εκείνη του 5′, όταν μετά από μια βαθιά μεταβίβαση ο Φαν Βέερτ έφυγε ολομόναχος, πέρασε τον Κουέστα, ωστόσο εν συνέχεια -κι ενώ είχε μπροστά του κενή την εστία- πραγματοποίησε κακό κόντρόλ, με τον Φαμπιάνο να προλαβαίνει να διώξει το σουτ που έπιασε.

Ο ρυθμός στο παιχνίδι ήταν πολύ καλός, ωστόσο τα επεισόδια τον ανέκοψαν. Μετά από μία περίπου ώρα, λοιπόν, υπήρξε επανεκκίνηση. Προτού, όμως, σφυρίξει ο κ. Καραντώνης (ο αγώνας συνεχίστηκε από το 23′, με τις καθυστερήσεις να φτάνουν τα έντεκα λεπτά), πήγε να συμβουλευτεί το βίντεο του VAR για τις συμπλοκές που υπήρξαν μεταξύ των παικτών στα πρώτα λεπτά της διακοπής. Η απόφασή του ήταν να αποβληθούν οι Γκρίλο και Μπερτόγλιο, καθώς και ο Μπαριέντος (από την μπουνιά του οποίου στον δεύτερο άρχισαν όλα) από τον πάγκο του Βόλου. Έτσι, οι δύο ομάδες συνέχισαν για το υπόλοιπο με δέκα παίκτες. Καλύτερος ο Άρης στα πρώτα λεπτά της… επανέναρξης, με τους ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου να βγάζουν ωραίες συνεργασίες. Κι όμως, η επόμενη μεγάλη στιγμή ήταν εκ νέου για την ομάδα της Μαγνησίας, με τον Φαν Βέερτ να βρίσκει το αριστερό δοκάρι με διαγώνιο σουτ που έπιασε στο 34′.

Κι αφού… δεν τα έβαζε ο Βόλος, το έκανε ο Άρης ένα λεπτό αργότερα (35′): Υπέροχο 1-2 μεταξύ των Εντιαγέ και Γκαρσία, ο χαφ του Άρη μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Κουέστα έδιωξε με υπερένταση τη μακρινή σουτάρα του Ρομέρο στο 42′, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 0-1.

Υπέροχη εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο με δύο γκολ εντός τεσσάρων λεπτών. Η αρχή έγινε στο 46′ με τον Γκαρσία να πιέζει ψηλά, να κλέβει από τον Ρινέρ, για να πλασάρει εύστοχα εν συνεχεία για το 0-2. Παρόλα αυτά, η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς στο 48′, μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, από όπου ο Ορόζ την έστειλε στα δίχτυα με κεφαλιά, πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές του. Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, με τον Άρη να χάνει ευκαιρίες για να κλειδώσει το ματς. Κάτι που βέβαια δεν πλήρωσε.

Βόλος – Άρης: Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ – Ρομέρο, Ρινέρ (81′ Τερεζίου), Γκρίλο, Φεράρι – Τσοκάνης, Νίνης (54′ Ρεγκατέν, 65′ Βοϊτκόφσκι), Ορόζ (81′ Σοάρες) – Φερνάντες, Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο.

Στον πάγκο για τον Βόλο έμειναν: Κλέιμαν, Γκουλέν, Λογαράς, Μπαριέντος, Ροσέρο.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Τζέγγο (64′ Σάσα), Εντιαγέ – Μαντσίνι (64′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο, Γκαρσία (76′ Γκάμα) – Καμαρά (90’+2′ Σάκιτς).

Στον πάγκο για τον Άρη έμειναν: Ντένις, Δεληζήσης, Λούμορ, Ματίγια, Χαΐροβιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments