Αθλητισμός

Μίλαν – Ίντερ: Derby della Madonnina – Το Μιλάνο χωρίζεται στα δύο

Μίλαν – Ίντερ: Derby della Madonnina – Το Μιλάνο χωρίζεται στα δύο
Μίλαν - Ίντερ: Ένα από τα πιο ιστορικά classico. Το Μιλάνο είναι στις επάλξεις.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα απόψε στο Μιλάνο, που χωρίζεται στα δυο για το αιώνιο Derby della Madonnina, ανάμεσα στη Μίλαν και στην Ίντερ. Ροσονέρι και νερατζούρι διασταυρώνουν τα ξίφη της στη 12η στροφή της Seria A στο 300ο ντέρμπι ανάμεσά τους. Το Σαν Σίρο (ή Τσουζέπε Μεάτσα για τους φίλους της Ίντερ) φορά τα γιορτινά του και όλοι στην πόλη του ιταλικού βορρά είναι στις επάλξεις.

Μίλαν – Ίντερ: Μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία

Από την μια πλευρά, οι τυπικά γηπεδούχοι βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με τη Νάπολι, αφού κατάφεραν πριν λίγες μέρες να δραπετεύσουν από την Ρώμη. Από την άλλη, συναντάμε τους φιλοξενούμενους και πρωταθλητές του 2020-2021 στην τρίτη θέση και στο -7 από την κορυφή, με το πρωτάθλημα να έχει φυσικά μπόλικο δρόμο, την στιγμή που η άνετη νίκη κόντρα στην Ουντινέζε μπορεί να δώσει ώθηση.

Μίλαν – Ίντερ: Η ιστορία του ντέρμπι μίσους

Πως η Ίντερ ιδρύθηκε από έναν… καυγά της Μίλαν

Η Μίλαν ιδρύθηκε το 1899 από τους Βρετανούς Άλφρεντ Έντουαρντς και Χέρμπερτ Κίλπιν. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μία διαφωνία ωστόσομέσα στη διοίκηση της ομάδας, ανάγκασε μία μερίδα του συλλόγου να αποχωρήσει και να δημιουργήσει τη δικιά του ομάδα. Ο λόγος είχε να κάνει με τους ξένους ποδοσφαιριστές, τους οποίους οι περισσότεροι δεν ήθελαν στη Μίλαν.

Έτσι μια ομάδα Ιταλών και Ελβετών που ήταν μέλη των «ροσονέρι» έριξε «μαύρη» πέτρα και δημιούργησε την Internazionale, δηλαδή «Διεθνής», η οποία  με το πέρασμα των χρόνων έμεινε γνωστή ως Ιντερ. Το 1908 λοιπόν… ιδρύθηκε η Internazionale.

Το πάνω χέρι η Ίντερ

Από το 1909 που αγωνίστηκαν πρώτη φορά, έχουν ακολουθήσει ακόμη 192 επίσημες αναμετρήσεις ακόμη. Η Ίντερ έχει το πάνω χέρι στα Derby della Madonnina, έχοντας επικρατήσει 73 φορές. Οι «ροσονέρι» έχουν κερδίσει 61 φορές, ενώ 59 παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Η μεγαλύτερη νίκη ωστόσο ανήκει στη Μίλαν, όταν το 2001 είχε καταφέρει να επικρατήσει ως φιλοξενούμενη στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με το επιβλητικό 6-0! Απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Αντρέι Σεφτσένκο, ο οποίος σημείωσε δυο τέρματα. Μάλιστα, ο Ουκρανός φορ παραμένει μέχρι και σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι με 14 γκολ.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς: Πρώην και νυν

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ο Σουηδός σταρ έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, έχοντας γράψει τη δική του μοναδική ιστορία… Με τους «νερατζούρι», ο «Ίμπρα» αγωνίστηκε συνολικά 117 φορές, έχοντας 66 γκολ και 29 ασίστ.

Από την άλλη, έχει φορέσει τη φανέλα των «ροσονέρι» συνολικά μέχρι και σήμερα 139 φορές, με απολογισμό 87 γκολ και 34 ασίστ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχωρίζει η εντός έδρας δοκιμασία της Γιουβέντους με την Φιορεντίνα, ενώ η ομάδα του Κώστα Μανωλά αναμένεται να έχει εύκολα έργο, αφού υποδέχεται την Ελλάς Βερόνα.

Κυριακή 7/11 Βενέτσια-Ρόμα 13:30 Σαμπντόρια-Μπολόνια 16:00 Ουντινέζε-Σασουόλο 16:00 Νάπολι-Ελλάς Βερόνα 19:00 Λάτσιο-Σαλερνιτάνα 19:00 Μίλαν-Ίντερ 21:45

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments